$show=post

ЗАПИТВАНЕ СЕГА ПРИНТИРАНЕ/PDF

ПЛОВДИВ - СОЗОПОЛ – ПРИМОРСКО – БЕГЛИК ТАШ – ГРАДИЩЕ - водопад ДОКУЗАК – БРЪШЛЯН – АКВА КАЛИДЕ – ПЛОВДИВ

Магията на Странджа, 4 дни / 3 нощувки с автобус.

 

ПЛОВДИВ - СОЗОПОЛ – ПРИМОРСКО – БЕГЛИК ТАШ – ГРАДИЩЕ - водопад ДОКУЗАК  – БРЪШЛЯН – АКВА КАЛИДЕ – ПЛОВДИВ


Дата: 03.09. – 06.09.21г. / 4 дни / 3 нощувки /

Цена:180лв.

1 – ви ден / 03.09.2021

Пловдив – Созопол - Приморско

Отпътуване от Пловдив - 7:00 ч.  от спирката на ОББ срещу хотел“Тримонциум“ в посока към Бургас. Пристигаме в Созопол. Пешеходна разходка в Стария град.  В миналото градът е наричан Аполония, след това Созополис, за да достигне с името си Созопол до наши дни. Ще имаме възможността да разгледаме старата крепостна стена със стражевата кула, както и да се поклоним пред мощите на Св. Йоан Кръстител в църквата „Св. Св Кирил и Методий”.  Отпътуване за Приморско. Настаняване в хотел 3*.  Свободно време. Бонус от ТА посещение на тракийското светилище Беглик Таш. Светилището е скътано в полите на Странджа планина,загадъчно разположен по склоновете на Маслен нос. Огромни скални късове, обработени от незнайни майстори, изграждат гигантска композиция в непристъпна местност на 6 км северно от Приморско.  Изследванията показват, че Беглик Таш е съществувало от XIV в. пр.н.е. То е в територията, населявана от тракийското племе скирмиани, които най-вероятно са и древни архитекти. За траките Беглик Таш е имало магическа сила. Комплексът е свързан с ритуали част от култа към Богинята-майка, за което свидетелстват подредените във форма на утроба каменни блокове. Впечатляващ е и слънчевият часовник открит там, както и най-големият камък (долмен) Апостол Таш крепящ се на две точки.Тук отбран кръг от посветени са извършвали тайнствени обреди, за да омилостивят боговете. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

2 – ри ден /04.09.2021

Остров Св. Анастасия – дворец Равадиново

Закуска. Свободно време или възможност за полудневна екскурзия /по желание /.

Приказния замък в Равадиново и остров Св. Анастасия

В този ден ще посетим две несъмнено много големи забележителности на Южното черноморие.

Замъкът „Влюбен във вятъра” е осъществена детска мечта на Георги Костадинов Тумпалов (1956), който е архитект, проектант и строител от самото начало, когато през далечната 1996 начертава с лопата на земята голям кръст и върху него с денонощен труд на цялото семейство, работници от близкото село Равадиново и с Божията помощ изгражда камък по камък величествен замък - сбъдната приказка, създадена с много любов!

Стилът на Замъкът е Приказен, Вълшебен. Това е тайната на магическото му въздействие – осъществената мечта да построиш Замък, който го има само в приказките. Изграден е изцяло от 20 000 тона камък, който е специално добит от недрата на Странджа планина. Замъкът „Влюбен във вятъра” е една уникална атракция, не само за България. Той привлича с еднакъв интерес и възхищение, както българи, така и чужденци.

Продължаваме към порт Магазия I, от където ще си хванем катамаран за единствения населен остров на територията на Р. България. Остров Света Анастасия се намира в Бургаския залив в Черно море. Изграден е от вулканични скали, висок 12 метра, на места 17, а площта му е близо 9 декара. Островът е забулен в мистерия и за него се разказват стотици легенди и истории. Пътешествието до там, както и самата разходка са запомнящи се.

Цена: Възрастен: 20 лв. Дете: 10лв.

Цената включва: транспорт, екскурзоводско обслужване

Цената не включва: входна такса за музея на о. Анастасия- 4лв(за група), входна такса за приказния дворец “Влюбен във Вятъра”- 16лв (за група), двупосочен билет за кораба за остров Св. Анастасия- 12лв(за група)

Връщане в Приморско вечерта. Нощувка.

3 – ти ден / 05.09.2021

Закуска.

В 08.30 отпътуване и участие в целодневен тур „Магична Странджа“  (удобни туристически обувки или маратонки, вода, дъждобран). Насочваме се към най-загадъчното място в Странджа, разположено в подножието на най-високия странджански връх на българска територия - Градище. За тайнствения некропол на египетската богиня с глава на котка (светилището на Бастет) започва да се говори след експедицията на Людмила Живкова през 1981 г. Днес все още е обект на догадки от археолозите и витае между науката и мистерията. Преходът е около 2 км. в едната посока, по коларски път, с леко изкачване в последния участък (денивелация около 40 м.).

След още около 200 м. по-стръмно изкачване ще се достигнем самия връх Градище, от където се разкрива прекрасна широка панорама към билата и върховета в турската част на планината с най-високия и връх Голяма Махиада. Отпътуване за Малко Търново и посещение на историческия музей, разположен в четири странджански възрожденски къщи. Свободно време за обяд с възможност да опитате автентична странджанска скара.

Отправяме се с автобуса към водопад Докузак. Самото име “Докузак” означава „вода от 9 извора“. Районът около водопада е със статут на защитена местност от 1991 г. в рамките на природен парк “Странджа”. Фото пауза и продължаваме за село Бръшлян.

 От 1982 г. цялото село е архитектурен и исторически резерват, като в него са запазени автентични къщи, характерни за странджанската архитектура от XVIII и XIX в. 76 къщи са архитектурни паметници на културата, a 9 от тях — с национално значение. Старото име на Бръшлян – Сърмашик е свързано с една от най-известните песни в България и химн на Странджа – „Ясен месец веч изгрява“. Войводата Яни Попов е описал подвига на малка чета, водила ожесточено сражение с турския аскер на 2 април 1903 година в село Сърмашик. Събитието е известно в историята като "Сърмашишката афера". По спомени на старите бръшлянци, песента се запява открито в селото през 1908 година.

Посещение на: Етнографския музей, помещаващ се в автентична местна къща на около 150 години, запазила не само външния си архитектурен вид, но и вътрешната си уредба;

Килийното училище, създадено през 1871 година от свещеника на църквата „Св. Димитър“. Свободно време за снимки.

Отпътуване за Приморско. Свободно време. Нощувка.

4 – ти ден / 06.09.2021

Приморско – с.Ветрен – Пловдив - София

Закуска. Свободно време за плаж. Напускане на хотела в 12:00ч.

След Бургас се отделяме от магистралата за с.Ветрен, за да опитаме бирата в една от култовите бирарии с жива бира в бургаския регион и възможност за обяд.

След това ще посетим Аква Калиде - една новооткрита забележителност, която със сигурност заслужава да и отделим време.

Наричат я още Банята на Сюлейман І Великолепни! Изградена е през ХVІ в. В центъра и е изграден мраморен басейн, в който се е събирала горещата минерална вода, ползвана за лечебни процедури. Банята е изцяло обновена. Възстановена е мраморната облицовка на стените и басейна, стенописана е в характерния пищен османски стил от ХV-ХVІ в. Тя е облицована в мрамор и характерна за Ориента керамика. Източният шик на банята се допълва от естествено и художествено осветление. В момента тя е превърната в действащ музей, в който посетителите ще могат да станат свидетели на ефектен 3D mapping, който ще разказва историята на „Акве калиде“ от древността до XVІ век.

Отпътуване по магистрала Тракия за Пловдив и София.

Цена: 180 лв. на човек в двойна стая/доплащане за тръгване от София

Цената е на човек в ЛЕВА и включва:

·         Транспорт с автобус 3* по маршрута с включени такси;

·         3 нощувки в хотел 3* в Приморско;

·         3 закуски в ресторанта на хотела;

·         Обзорна обиколка на гр. Созопол;

·         Посещение на Бургас и свободно време в Морската Градина;

·         Екскурзия „Магичната Странджа”;

·         Посещение на Аква Калиде (Баните на Сюлейман Великолепни);

·         Представител от туроператор по време на пътуването;

·          

 Цената НЕ включва:

·         Полудневна екскурзия до Двореца Равадиново и остров Света Анастасия- 20лв. за възрастен и 10 лв. за дете до 11,99г(входните такси по обектите се заплащат на място);

·         входна такса за музея на о. Анастасия- 4лв(за група), входна такса за приказния дворец- 16лв (за група), двупосочен билет за кораба за остров Св. Анастасия- 12лв(за група);

·         Вход за музея Аква Калиде в с. Ветрен(4лв.- стандартен билет в група от 20 човека; 2лв. - ученици и пенсионери в групат от 20 човека);

·         Разходи от личен характер;

·         Доплащане за тръгване от София

Доплащане за:

  • Настаняване в единична стая - 30 лв.;

Отстъпки за:

  • Отстъпка за дете , настанено с двама пълноплащащи възрастни -  20 лв.

Плащанията се извършват в брой или по банков път по следните начини:

  • Аванс - 50 лв. от пакетната цена при сключване на договор за туристически пакет;
  • Доплащане - 14 дни преди датата на отпътуване.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

 

Места в автобуса: Настаняването в автобуса е по ред на записване.

Условия за анулации:

  • до 14 дни преди пътуването - 0%;
  • 13 - 7 дни преди пътуването - 50 % от пакетната цена;
  • под 6 дни - 100%.

 

Необходими документи:

  • лична карта

Визови изисквания: Няма визови изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Минимален брой туристи за провеждане на програмата: 30 човека.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 10 дни преди датата на отпътуване.

Пътуване на лица с ограничена подвижност: Туристическият пакет не е подходящ за лица с ограничена подвижност. Допълнителни изисквания: Няма санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Минимален брой участници, необходими за осъществяване на допълнителните екскурзии: __20__ човека.

Допълнителни мероприятия: За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Агенцията не носи отговорност при промяна в цените на входните такси на посещаваните обекти. Цените са ориентировъчни.

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата.

  

 

ЗАПИТВАНЕ СЕГА

ПРИНТИРАНЕ/PDF
ЗАПИТВАНЕ СЕГА ПРИНТИРАНЕ/PDF

СТРАНИЦАТА НЕ Е НАМЕРЕНА! ОТКРИЙТЕ ПЪТУВАНЕТО СИ, КАТО ОПИТАТЕ С НОВО ТЪРСЕНЕ$show=404

Име

Албания,2,България,4,Гърция,7,Дубай,3,Египет,5,Екскурзии,9,Екскурзии в България,7,Занзибар,1,Испания,1,Италия,6,Кападокия,1,Мароко,3,Остров Закинтос,1,Остров Корфу,2,Остров Тинос,1,Португалия,1,Почивки,36,Почивки в Турция,2,Пулия,1,Пътувания в чужбина,18,Румъния,1,С автобус,17,С тръгване от Пловдив,16,Септемврийски празници,5,Сицилия,7,Със самолет,36,Тенерифе,1,Топ оферти,23,Тунис,12,Турция,7,Уикенди,3,
ltr
item
ДАНИ ТУР - 74: ПЛОВДИВ - СОЗОПОЛ – ПРИМОРСКО – БЕГЛИК ТАШ – ГРАДИЩЕ - водопад ДОКУЗАК – БРЪШЛЯН – АКВА КАЛИДЕ – ПЛОВДИВ
ПЛОВДИВ - СОЗОПОЛ – ПРИМОРСКО – БЕГЛИК ТАШ – ГРАДИЩЕ - водопад ДОКУЗАК – БРЪШЛЯН – АКВА КАЛИДЕ – ПЛОВДИВ
Магията на Странджа, 4 дни / 3 нощувки с автобус.
https://1.bp.blogspot.com/-vDsCHBtvLoU/YPA8bMQTHTI/AAAAAAAACPI/NapsSc9YUykBWZrkkLXLOQXutv8Vvn66wCLcBGAsYHQ/s0/%25D0%25B7%25D0%25B0%25D0%25BC%25D1%258A%25D0%25BA%25D1%258A%25D1%2582%2B%25D0%25B2%2B%25D1%2580%25D0%25B0%25D0%25B2%25D0%25B0%25D0%25B4%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25BE%25D0%25B2%25D0%25BE.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-vDsCHBtvLoU/YPA8bMQTHTI/AAAAAAAACPI/NapsSc9YUykBWZrkkLXLOQXutv8Vvn66wCLcBGAsYHQ/s72-c/%25D0%25B7%25D0%25B0%25D0%25BC%25D1%258A%25D0%25BA%25D1%258A%25D1%2582%2B%25D0%25B2%2B%25D1%2580%25D0%25B0%25D0%25B2%25D0%25B0%25D0%25B4%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25BE%25D0%25B2%25D0%25BE.jpg
ДАНИ ТУР - 74
https://www.danitour74.com/2021/07/magiyata-na-strandja.html
https://www.danitour74.com/
https://www.danitour74.com/
https://www.danitour74.com/2021/07/magiyata-na-strandja.html
true
3489773506350692077
UTF-8
Заредени са всички пътувания Не са намерени пътувания ВИЖТЕ ВСИЧКИ Вижте повече Отговаряне Отказване на отговора Изтриване От Начало СТРАНИЦИ ОФЕРТИ Вижте всички ВИЖТЕ ОЩЕ КАТЕГОРИЯ АРХИВ ТЪРСЕНЕ ВСИЧКИ ОФЕРТИ Няма намерени съответствия на Вашето търсене Обратно на началната страница Неделя Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък Събота Нед Пон Вто Сря Чет Пет Съб Януари Февруари Март Април Май Юни Юли Август Септември Октомври Ноември Декември Яну Фев Мар Апр Май Юни Юли Авг Сеп Окт Ное Дек току що преди 1 минута преди $$1$$ минути преди 1 час преди $$1$$ часа вчера преди $$1$$ дни преди $$1$$ седмици повече от 5 седмици Последователи Следване ТОВА ПРЕМИУМ СЪДЪРЖАНИЕ Е ЗАКЛЮЧЕНО СТЪПКА 1: Споделете в социална мрежа Стъпка 2: Кликнете линка в социалната мрежа Копиране на целия код Избиране на целия код Всички кодове бяха копирани Не могат да се копират кодовете / текстовете. Моля, натиснете [CTRL]+[C] (или CMD+C за Mac), за да копирате