$show=post

ЗАПИТВАНЕ СЕГА ПРИНТИРАНЕ/PDF

ИСТАНБУЛ с ПОСЕЩЕНИЕ НА ЦЪРКВАТА НА ПЪРВО ЧИСЛО

Екскурзия до Истанбул с посещение на Църквата на Първо число.

 
4 дни / 2 нощувки

ДАТА: 29. 07. – 01. 08.2021 год.

Цена: 155 лв.

Програма:

1-ви ден:  София – Истанбул

Отпътуване от София в 19.30 ч. от Пловдив в 22.00 ч. Нощно преминаване на граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ куле.

2-ри ден: Истанбул

Пристигане в Истанбул сутринта. Настаняване в хотел 3* (Aко има свободни стаи, ако няма, настаняването става след 14.00 ч). Кратка почивка. Панорамна обиколка с автобус на гр. Истанбул /срещу допълнително заплащане/: обиколката започва с посещение на джамията Сюлеймание /един от шедьоврите на архитекта Синан/. В двора на джамията се намират гробниците на султан Сюлейман Великолепни и Роксолана. От там продължаваме  към площад Таксим, който го наричат „сърцето на Истанбул”, където ще можете да видите и  колелото на трамвай „Носталгия” от ХІХ в., обиколката продължава по бул. Истиклал, на който са разположени магазините на много известни търговски марки от цял свят. Ще посетим и красивата катедрала Сан Антонио, Ордена на Лазаристите и ще преминем по уличката София , за да стигнем до Кулата Галата , на която можете да се качите и да се насладите на красивата гледка и да изпиете по един турски чай или кафе. По желание, посещение на музея на восъчните фигури Мадам Тюсо,  намиращ се на булевард Истиклял.

След обяд по желание (срещу доплащане) посещение на небостъргача „Сапфир”- най-високата жилищна сграда в Европа. След завършването й в края на 2009 г.,сега тя се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите до панорамната площадка откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул.

Или

По желание целодневна екскурзия до най-новият комплекс на Истанбул – Виа Порт Марина в Азиатската част на града. Там, ще имате възможност да разгледате „Парка на лъвовете”, който се разпростира на площ от 8 декара и събира всички видове от семейство котки, донесени от различни краища на света, включително и белите лъвове от Африка. Ще може да посетите и Истанбулският Дисниленд – „Пиратският остров”, в който освен най-различни увеселителни  влакчета и въртележки, може да посетите и парка на крокодилите и влечугите, изложени в различни местообитания според вида им. Аквариума е със най-дългият стъклен подводен тунел от аквариумите в Истанбул, с 12 000 вида водни обитатели в 47 различни тематични изложби. На територията на комплекса се намира и най-красивото яхтено пристанище на Истанбул. Любителите на шопинга ще имат възможност  да пазаруват в магазините във Via port Marina Outlet Shopping center.

Връщане в хотела. По желание* (срещу доплащане) вечеря в ресторант с турска шоу-програма /куверта включва програма, вечеря и 2 напитки по избор/или вечеря на кораб по Босфора /куверта включва трансфер, вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки/. Нощувка.

3-ти ден: Истанбул

Закуска. В 09.00 ч. По желание * (срещу доплащане)  разходка с корабче по “Босфора”  новият султански дворец “Долмабахче”, “Чираан Палас” – бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света, кварталът “Ортакьой” – любимо място на истанбулските младежи, отбранителните крепости Румели Хисар” и “Анадолу Хисар”, летният султански дворец “Бейлербеи”, Кулата на девицата и др. По желание* (срещу доплащане при мин. 25 човека) посещение на султанския дворец „Долмабахче” с екскурзовод на български език.

Или

По желание (срещу доплащане) посещение на двореца Бейлербей , който е най-красивият летен дворец на Османската империя, . Двореца е разположен  в азиатската част на града, и през годините е използван за лятна резиденция, заради прохладата и гледките, които се разкриват към Босфора, но освен това е служил и за място, където са отсядали и са се забавлявали гостуващи държавни глави и други представители на властта. Пикантните истории на двореца разказват, че през 1869 година императрицата на Франция Юджин е била зашлевена по лицето от майката на султана, защото имала дързостта да влезе в Бейлербей, хванала Абдулазис под ръка. След като разгледаме двореца обиколката продължава към хълма  Буюк Чамлъджа, откъдето ще имате възможност да се насладите на невероятни гледки, както към европейския бряг, така и към азиатските райони на Истанбул и ще посетим най-голямата джамия в Турция – джамията Чамлъджа.  Джамията е с 6 минарета и може да се види от всяко място в Истанбул. Основният купол на джамията е с височина 72 метра. На вътрешните му стени са изписани шестнадесет имена на Аллах, символизиращи броя на държавите, създадени от турците през цялата им история. Комплексът на джамията включва също музей на турско ислямско изкуство, художествена галерия, библиотека, конферентна зала за 1000 души, 8 творчески ателиета и покрит паркинг с капацитет 3500 коли. Площта на самата джамия е 15 000 кв. метра. Връщане в хотела. Свободно време.

След обяд по желание (срещу доплащане) посещение на най-новия МОЛ в Истанбул – МОЛ EMAAR, където се намира и най-новия аквариум. Мола се намира в Азиатската част на града. От там ще продължим към квартал Аташехир, където се намира WATER GARDEN ISTANBUL– най- големият гастрономичен и развлекателен център в ЕВРОПА. Изключителна хореография на ослепителна вода, светлина ,лазерни, музикални и пожарни шоута,ресторанти и кафенета. Връщане в хотела. Нощувка.

4-ти ден: Истанбул – Одрин – София 

Закуска. Посещение на Църквата на първия ден от месеца. Може да има хиляди църкви, посветени на Св. Богородица в целия свят, но една е църквата, която се намира в Истанбул и се преименува в Църква на първия ден на месеца. Какво е различното? Църквата се посещава от стотици хиляди хора от различни вярвания, които на всяко първо число от месеца идват тук, надявайки се желанията им да се сбъднат. В началото на всеки месец жителите и гостите на Истанбул си проправят път по една тясна уличка до пометения двор на храма, посветен на Дева Мария. Там, в предверието на църквата, срещу символична сума, се купуват така наречените „сребърни“ и „златни“ ключета. Те символизират желанията на хората, влизащи в църквата. Някои от посетителите влизат в подземната крипта, за да получат и светена вода от малък извор, други стоят и чакат, за да получат благословията на гръцки православен свещеник и осветят своите ключета. Ако се сбъдне желанието на човек, той трябва да върне ключа в църквата. А хората, които връщат ключетата са стотици!  Отпътуване за град Одрин. Престой в града за кратка почивка и разходка в центъра. Отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в Пловдив/София.

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус за туристически превози
 • Две нощувки със закуски в хотел 3* в Истанбул
 • Пътни и гранични такси
 • Медицинска застраховка на ЗАД Армеец с покритие 5000 евро за лица до 65 г.
 • Водач от туристическата агенция

Цената не включва:

 • Панорамна обиколка на Истанбул  с местен екскурзовод – 15 евро +  64 ТЛ билет за музея на Мадам Тюсо;
 • Целодневна екскурзия до комплекс Виа Порт Марина – 40 € (включва трансфер до Азиатската част, билет за парка на лъвовете, увеселителният парк, аквариума и острова на крокодилите);
 • Разходка с корабче по Босфора –17 eвро
 • Вечерна автобусна разходка с посещение на МОЛ EMAAR с новият аквариум и Пеещите фонтани WATERGARDEN ISTANBUL – 17 евро; вход в аквариума – 90 TLза деца до 6 год. 80 ТЛ
 • Посещение на небостъргача Сапфир с билет за 4D симулацията на полет с хеликоптер

и панорамната площадка: 22 евро

 • Разглеждане на султанския дворец „Бейлербей” и посещение на най-голямата джамия на Турция „Чамлъджа джъмии“ с екскурзовод на български език – 30 евро (с включена входна такса).
 • Куверт за вечеря на яхта по Босфора с шоу програма, трансфер до пристанището и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки местно производство –40 евро

*ВАЖНО:

 • Входните такси за музеите задължително се заплащат в турски лири.
 • Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването.

Доплащане:
• медицинска застраховка за лица над 65 г.:
– от 65 г. до 70 г. – 3 лв.
– от 70 г. до 75 г. – 4 лв.
– от 75 г. до 79 г. – 8 лв.ЗАПИТВАНЕ СЕГА

ПРИНТИРАНЕ/PDF
ЗАПИТВАНЕ СЕГА ПРИНТИРАНЕ/PDF

СТРАНИЦАТА НЕ Е НАМЕРЕНА! ОТКРИЙТЕ ПЪТУВАНЕТО СИ, КАТО ОПИТАТЕ С НОВО ТЪРСЕНЕ$show=404

Име

Албания,2,България,4,Гърция,7,Дубай,3,Египет,5,Екскурзии,9,Екскурзии в България,7,Занзибар,1,Испания,1,Италия,6,Кападокия,1,Мароко,3,Остров Закинтос,1,Остров Корфу,2,Остров Тинос,1,Португалия,1,Почивки,36,Почивки в Турция,2,Пулия,1,Пътувания в чужбина,18,Румъния,1,С автобус,17,С тръгване от Пловдив,16,Септемврийски празници,5,Сицилия,7,Със самолет,36,Тенерифе,1,Топ оферти,23,Тунис,12,Турция,7,Уикенди,3,
ltr
item
ДАНИ ТУР - 74: ИСТАНБУЛ с ПОСЕЩЕНИЕ НА ЦЪРКВАТА НА ПЪРВО ЧИСЛО
ИСТАНБУЛ с ПОСЕЩЕНИЕ НА ЦЪРКВАТА НА ПЪРВО ЧИСЛО
Екскурзия до Истанбул с посещение на Църквата на Първо число.
https://1.bp.blogspot.com/-N_d_FMPpU5M/YPGDMatViII/AAAAAAAACPk/ORVDdp-3Jw0shTv5AhDI4c6YS_6rBTc3QCLcBGAsYHQ/s320/%25D0%2594%25D0%259E%25D0%259B%25D0%259C%25D0%2590%25D0%2591%25D0%2590%25D0%25A5%25D0%25A7%25D0%2595.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-N_d_FMPpU5M/YPGDMatViII/AAAAAAAACPk/ORVDdp-3Jw0shTv5AhDI4c6YS_6rBTc3QCLcBGAsYHQ/s72-c/%25D0%2594%25D0%259E%25D0%259B%25D0%259C%25D0%2590%25D0%2591%25D0%2590%25D0%25A5%25D0%25A7%25D0%2595.jpg
ДАНИ ТУР - 74
https://www.danitour74.com/2021/07/moderniyat-istanbul.html
https://www.danitour74.com/
https://www.danitour74.com/
https://www.danitour74.com/2021/07/moderniyat-istanbul.html
true
3489773506350692077
UTF-8
Заредени са всички пътувания Не са намерени пътувания ВИЖТЕ ВСИЧКИ Вижте повече Отговаряне Отказване на отговора Изтриване От Начало СТРАНИЦИ ОФЕРТИ Вижте всички ВИЖТЕ ОЩЕ КАТЕГОРИЯ АРХИВ ТЪРСЕНЕ ВСИЧКИ ОФЕРТИ Няма намерени съответствия на Вашето търсене Обратно на началната страница Неделя Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък Събота Нед Пон Вто Сря Чет Пет Съб Януари Февруари Март Април Май Юни Юли Август Септември Октомври Ноември Декември Яну Фев Мар Апр Май Юни Юли Авг Сеп Окт Ное Дек току що преди 1 минута преди $$1$$ минути преди 1 час преди $$1$$ часа вчера преди $$1$$ дни преди $$1$$ седмици повече от 5 седмици Последователи Следване ТОВА ПРЕМИУМ СЪДЪРЖАНИЕ Е ЗАКЛЮЧЕНО СТЪПКА 1: Споделете в социална мрежа Стъпка 2: Кликнете линка в социалната мрежа Копиране на целия код Избиране на целия код Всички кодове бяха копирани Не могат да се копират кодовете / текстовете. Моля, натиснете [CTRL]+[C] (или CMD+C за Mac), за да копирате