$show=post

ЗАПИТВАНЕ СЕГА ПРИНТИРАНЕ/PDF

Почивки на остров Тинос с остров Миконос 2022

  Почивки на остров Тинос с остров Миконос 2022 Насладете се на незабравима почивка на един от най-вълнуващите Цикладски острови, с великоле...

 Почивки на остров Тинос с остров Миконос 2022

Насладете се на незабравима почивка на един от най-вълнуващите Цикладски острови, с великолепни морски гледки и блестящи мраморни площади - остров Тинос, а според легендите островът на Посейдон и Амфитрита

8 дни, 7 нощувки, 7 закуски и 7 вечери

Маршрут: СОФИЯ – КУЛАТА – ЛАРИСА – ЛАМИА – РАФИНА – остров ТИНОС – остров МИКОНОС – СОФИЯ


ПРОГРАМА:

Остров Тинос е от групата на големите Циклади и е сред най-красивите и вълнуващи острови. Той е третият по големина след Наксос и Андрос с площ от 195 квадратни километра и според легендите е островът на Посейдон и Амфитрита. Дългият планински „гръбнак“ на острова, извисяващ се между Андрос, Миконос и Сирос, го прави внушителен по свой собствен начин. Тинос е осеян с възможно най-прекрасните селища от целите Циклади. Аркадите на Арнадос, великолепните морски гледки в Истерния и Кардиани, венецианската архитектура на Лутра, блестящите мраморни площади на Пиргос – всичко това прави Тинос уникален. Известен с прекрасната църква „Благовестената Дева“ и чудотворната ѝ икона, със своите 1300 гълъбарника на два етажа с изящно изваяни каменни резби, с прочутия си висококачествен зелен мрамор привлякъл поколения скулптори, дивно красиви гледки и плажове, островът е едно вълшебно място за почивка.

При възможност качване от: ШЕЛ Пазарджик; ШЕЛ Драгичево; Дупница(разклон магистрала); магазин МЕТРО Благоевград; OMV Сандански; бензиностанция ПЕТРОЛ Кулата

Важно:
При влизане в Гърция: Новите условия са валидни от понеделник (07.02.2022 г.) и гласят, че граждани на Европейският съюз трябва да предоставят само един от следните документи при влизане в Гърция:
- сертификат за ваксинация;
- сертификат за преболедуване;
- отрицателен антигенен / PCR тест.
Условията и мерките в южната ни съседка ще бъдат допълнително облекчавани в близките седмици, тъй като те вече преминаха през 5-тата вълна!

 

1 ден – София – остров Евия
Отпътуване от София в 7.00 ч от площад “ Александър Невски “ по маршрут София – Солун – остров Евия (750 км.). Настаняване в Халкида хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

2 ден – остров Евия – Рафина - остров Тинос
Закуска. Рано сутринта отпътуване за пристанище Рафина, откъдето с ферибот ще се отправим към остров Тинос (около 4 часа път). Пристигане около обяд. Обиколка на столицата Тинос (Хора). Ще посетим величествената църква „Панагия Евангелистрия“ - построена през 1823 година от най-скъпия тиноски мрамор, дом на чудотворната икона изобразяваща Благовещение. Църковният комплекс е като една своеобразна съкровищница. Тук се намират дарения като портокаловото дърво, изработено от злато и сребро, ризница със златна резба, красиви църковни одежди, множество накити. Музеят съхранява творби на местни скулптори и художници, а картинната галерия пази произведения на майсторите от Йонийската школа. Тези от вас, които желаят, могат да посетят археологическия музей на Тинос, в който може да видите слънчев часовник от 1-ви век пр. Хр. и множество скулптурни находки от светилището на Посейдон и Амфитрита. Настаняване в хотел 4* на брега на Егейско море. Свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка. 

3 ден – обиколка на остров Тинос (времетраене около 4 часа )
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане обиколка на острова или време за плаж и почивка. Тинос се слави със своите четиридесет красиви и живописни села, които като по чудо не са повлияни от туристическия бизнес. Селищата тук са запазили своята автентичност, традиционна характеристика и типична архитектура. Ще започнем с Арнадос. Ще разгледаме манастира Кехровуни от 10-ти век, който е един от най-големите манастири в Гърция. Ще ви развълнуват - килията на сестра Пелагия, в която е получила своите видения, музеят, в който се съхраняват ценни икони от 18 и 19 век, както и прекрасните пейзажи. Ако Пиргос е най голямото селище, то Волакс е най-живописното и е нашата следваща спирка. Селцето е сгушено между грамадни късове розов гранит - обли като яйца и оформени в най-причудливи фигури от времето и вятъра, отрупано в диви цветя, това е мястото на Тинос с най-вълнуващите залези. Следващата ни спирка е Истерния , която се слави с названието „балкон на Егейско море“, защото гледката от тук към съседните острови е наистина уникална. Ще спрем за фотопауза, за да запечатят апаратите ви тази вълнуваща красота. Ще продължим към Пиргос, второто по големина селище след Тинос (Хора). Тук се намира училището за изящни изкуства, музеите Халепа и Панормитон Калитехнон, а сградите очароват с ветрилообразните си прозорци и красиви балкони. Връщане в хотела. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка. 

4 ден – остров Тинос
Закуска. Свободно време за почивка, плаж и разходка. Вечеря. Нощувка.

5 ден – остров Тинос – остров Сирос
Закуска. Свободно време за почивка, плаж и разходка, или срещу допълнително заплащане екскурзия до остров Сирос. Bъпрeки че принaдлежи към грyпата нa Циκладитe, Cирoc е различен. Aрxитeктyрaта му е дoминиранa повечe οт неoклаcическатa архитктура, откοлκoто οт циклaдската, и ycещaнетo от тοва да бъдeш нa Cирoс е като да бъдеш в Гърция, Итaлия и Франция eднοвременнo. Cтoлицaта на Сироc, Eрмyпοли, e нaречена "Царицaта на Циклaдитe" и е същo административнa cтолица на цялaта οстрoвна групa. Пешеходната обиколка с екскурзовод ще ви запознае с богатия исторически, архитектурен и културен живот на острова. Изобилието от музеи, църкви, магазини и кафенета ще изпълни деня ви с незабравими впечатления. Връщане на остров Тинос. Вечеря. Нощувка. 

6 ден – остров Тинос – остров Миконос – остров Делос
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до остров Миконос и Делос. В 9:05 ч отпътуване с ферибот за остров Миконос (около 20 минути). Акостираме в Миконос и отплаваме за остров Делос (30 минути път). Пристигане на острова – музей, един от най-важните и грандиозни археологически комплекси на Гърция. Тук, според легендата са родени Аполон и Артемида плод на любовта между Лето и Зевс. Светилището на Аполон, Светилището на Дионис, терасата на лъвовете, къщата на делфините, театърът за 5500 зрители, къщата на Дионис и още много други находки ще ви върнат в далечната 1000 г.пр.н.е, за да разкажат своята история и легенди. Отплаваме към Миконос. Кратка пешеходна обиколка на столицата. Свободно време за разходка и наслада в прелестния Миконос. В 18:00 часа отплаване за остров Тинос. Вечеря. Нощувка. 

7 ден – остров Тинос – Рафина – остров Евия
Закуска. Отпътуване за Рафина. Пристигане в Халкида – столица на втория по големина гръцки остров Евия. Свободно време за разходка из столицата на острова. Вечеря. Нощувка.

8 ден – остров Евия – София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

ЦЕНИ:

Дати на пътуване

На човек в двойна стая

Трети възрастен в стая

Дете 0 - 11,99 г. с двама възрастни в стая

Единична  стая

21.05.2022 – 28.05.2022

760 лв. Stop sale

665 лв.

380 лв.

900 лв.

18.06.2022 – 25.06.2022

760 лв.

665 лв.

380 лв.

900 лв.

03.07.2022 – 10.07.2022

785 лв.

690 лв.

380 лв.

935 лв.

24.07.2022 – 31.07.2022

820 лв.

715 лв.

380 лв.

960 лв.

28.08.2022 – 04.09.2022

785 лв.

690 лв.

380 лв.

935 лв.

04.09.2022 – 11.09.2022

760 лв.

665 лв.

380 лв.

900 лв.

10.09.2022 – 17.09.2022

760 лв.

665 лв.

380 лв.

900 лв.

 Пакетните цени включват:

- транспорт с лицензиран автобус 3*;
- 5 нощувки на о.Тинос със закуски и вечери в хотел "Тинос Бийч" 4*-  www.tinosbeach.gr;
- шезлонги и чадъри на плажа;
- 2 попътни нощувки на о. Евия със закуски и вечери в хотел 4*;
- фериботни такси и билети;
- медицинска застраховка "Помощ при пътуване" към “ ЗАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп" за лица до 70 г. с покритие 5000 euro;
- екскурзовод / водач от фирмата организатор.

*Доплащане за застраховка на лица от 71 г. до ненавършени 80 г. – 13 лв. 

Пакетните цени не включват:
- доплащане за медицинска застраховка "Помощ при пътуване" за лица от 71 г. до ненавършени 80 г. - 13 лв.
- задължителна туристическа такса в Гърция (за хотели 4* таксата е 3 евро на стая на нощувка; заплаща се на рецепция лично от гостите на хотела);
- допълнителни екскурзии:
* Обиколка на острова – 20 евро;
* Екскурзия до остров Сирос – 25 евро – Цената включва трансфери пристанище, фериботни билети и екскурзоводско обслужване.
* Миконос и Делос – 55 евро - Цената включва: фериботни билети остров (Тинос - Миконос - Тинос; Миконос - Делос - Миконос, воден трансфер между двете пристанища на Миконос, пешеходна обиколка на Миконос с екскурзовод);
- входна такса на Делос - 12 евро;
- разходи от личен характер.

Описание на хотел Tinos Beach 4* -  www.tinosbeach.gr
Това е първокласен хотел с традиционно обзаведени и много удобни, климатизирани стаи и суитове. Разположен на спокойния югоизточен бряг на острова, този хотел се намира пред плажа Kionia, защитен от "Meltemi" - най-често срещания северен вятър на острова. Хотелът има великолепна гледка към Егейско море. Намира се само на 3 км от оживения град Тинос - столицата на острова - с неговите традиционни сгради и световно известната църква на Светата Дева.

Тинос Бийч Хотел се състои от 4 сгради - централна четири етажна и една три етажна. Тинос Бийч Хотел е комплекс на самия пясъчен плаж, комфортни стаи, ресторант, барове, басейн, интернет, сервиз.

В стаите: климатик, вана, сешоар, безплатен Wi - Fi интернет, телефон, сателитна телевизия, мини - бар
в стаите супериор ( срещу допълнително заплащане ), сейф ( в стаи Вип - безплатно ), мини хладилник, аксесоари за баня, детско легло ( по заявка ), обзаведени балкони.
Ежедневно почистване на стаите, смяна на кърпи и на спално бельо - 3 пъти седмично.

Плаж: пясъчен.

 

Условия за резервация:
-  Начин на плащане: депозит – 30 % от пакетната цена, доплащане – до 20 дни преди датата на отпътуване.
-  Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 35 туристи.
-  Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.
-  Няма визови, санитарни и медицински изисквания.
-  Необходими документи: лична карта / задграничен паспорт; за деца до 18 г,. пътуващи с един или без родител, нотариално заверено пълномощно от единия или двамата родители!
-  Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата
-  Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗАД „Армеец“, или “Bulstrad Life Vienna Insurance Group”.
- Програмата не е подходяща за лица с намалена или ограничена подвижност.
- Използвани транспортни средства по програмата: автобус и ферибот.

Условия за анулация:
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
- при наличие на повече от 30 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
- от 29-ия до 20 – ия календарни дни преди датата на заминаване се удържа 100% от внесеният депозит;
- от 20-ия до 10 - ия календарен ден преди датата на заминаване се удържа 75% от общата цена на организираното пътуване;
- под 10 календарни дни се удържа 100% от стойността на организираното пътуване.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

Обиколка на остров Тинос (продължителност ~ 4 часа)
Цена: 20 евро

Целодневна екскурзия до Миконос и Делос
Цена: 55 евро
Цената включва: фериботни билети остров ( Тинос - Миконос - Тинос; Миконос - Делос - Миконос, воден трансфер между двете пристанища на Миконос, пешеходна обиколка на Миконос с екскурзовод)
Цената не включва: входна такса за Делос - 12 евро

Екскурзия до остров Сирос
Цена: 25 евро
Цената включва трансферидо и от пристонище, фериботни билети и екскурзоводско обслужване;

ЗАПИТВАНЕ СЕГА

ПРИНТИРАНЕ/PDF
ЗАПИТВАНЕ СЕГА ПРИНТИРАНЕ/PDF

СТРАНИЦАТА НЕ Е НАМЕРЕНА! ОТКРИЙТЕ ПЪТУВАНЕТО СИ, КАТО ОПИТАТЕ С НОВО ТЪРСЕНЕ$show=404

Име

Албания,1,Армения,3,Африка,5,Бахрейн,1,България,3,Великден,16,Виетнам,2,Грузия,1,Гърция,16,Дубай,1,Египет,24,Екскурзии,31,Занзибар,1,Израел,5,Индонезия,1,Испания,10,Италия,8,Йордания,6,Кабо Верде,3,Камбоджа,1,Кения,2,Коледа,1,Коста Брава,1,Круиз,1,Куба,1,Майски празници,22,Малдиви,3,МАЛТА,1,Мароко,1,МЕКСИКО,1,На море в България,2,Нова Година,1,Нова Година в чужбина,4,Остров Закинтос,2,Остров Корфу,4,Остров Санторини,14,Остров Тинос,1,Париж,1,Португалия,2,Почивки,67,Почивки в Турция,11,Почивки в чужбина,36,Почивки с тръгване от Пловдив,24,Прага,3,Предколедни,3,Пътувания в чужбина,22,Румъния,1,С автобус,15,С тръгване от Пловдив,8,Септемврийски празници,21,Със самолет,150,ТАЙЛАНД,1,Текирдаг,1,Тенерифе,2,Топ оферти,8,Тунис,17,Турция,40,Уикенди,7,Франция,1,Хърватия,6,Last Minute,65,
ltr
item
ДАНИ ТУР - 74: Почивки на остров Тинос с остров Миконос 2022
Почивки на остров Тинос с остров Миконос 2022
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgS9WBwb3FGYYhTVeQbeUBK_9tzSwMpkCCaH1oHHROyHU3g5Zp8gsRR6X_iEy_mrxIVoDQT4jn-NIVZCYY0Cy34yxZPK6PjapW3f0wwS1aVaKkGOD0DD7Jjkx3-gK_zaOPesmY5LPwWJ7bomVz8pJDn6wx4Qk0cjx9dHYVFsyL_SgtPcA9I3OEC14Al
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgS9WBwb3FGYYhTVeQbeUBK_9tzSwMpkCCaH1oHHROyHU3g5Zp8gsRR6X_iEy_mrxIVoDQT4jn-NIVZCYY0Cy34yxZPK6PjapW3f0wwS1aVaKkGOD0DD7Jjkx3-gK_zaOPesmY5LPwWJ7bomVz8pJDn6wx4Qk0cjx9dHYVFsyL_SgtPcA9I3OEC14Al=s72-c
ДАНИ ТУР - 74
https://www.danitour74.com/2022/06/2022_85.html
https://www.danitour74.com/
https://www.danitour74.com/
https://www.danitour74.com/2022/06/2022_85.html
true
3489773506350692077
UTF-8
Заредени са всички пътувания Не са намерени пътувания ВИЖТЕ ВСИЧКИ Вижте повече Отговаряне Отказване на отговора Изтриване От Начало СТРАНИЦИ ОФЕРТИ Вижте всички ВИЖТЕ ОЩЕ КАТЕГОРИЯ АРХИВ ТЪРСЕНЕ ВСИЧКИ ОФЕРТИ Няма намерени съответствия на Вашето търсене Обратно на началната страница Неделя Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък Събота Нед Пон Вто Сря Чет Пет Съб Януари Февруари Март Април Май Юни Юли Август Септември Октомври Ноември Декември Яну Фев Мар Апр Май Юни Юли Авг Сеп Окт Ное Дек току що преди 1 минута преди $$1$$ минути преди 1 час преди $$1$$ часа вчера преди $$1$$ дни преди $$1$$ седмици повече от 5 седмици Последователи Следване ТОВА ПРЕМИУМ СЪДЪРЖАНИЕ Е ЗАКЛЮЧЕНО СТЪПКА 1: Споделете в социална мрежа Стъпка 2: Кликнете линка в социалната мрежа Копиране на целия код Избиране на целия код Всички кодове бяха копирани Не могат да се копират кодовете / текстовете. Моля, натиснете [CTRL]+[C] (или CMD+C за Mac), за да копирате