$show=post

ЗАПИТВАНЕ СЕГА ПРИНТИРАНЕ/PDF

ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ - ГРАНД ТУР

Дата:  18.11 - 27.11.2022г. Престой:  10 дни / 9 нощувки Цена:  2998 лв.  Маршрут:  София – Тел Авив/Яфо – Витлеем – Йерусалим – Аджлун – Дж...Дата: 18.11 - 27.11.2022г.

Престой: 10 дни / 9 нощувки
Цена: 2998 лв. 

Маршрут: София – Тел Авив/Яфо – Витлеем – Йерусалим – Аджлун – Джераш – Аман – Мадаба – Небо – Керак – Петра – Вади Рум – MAKHARAS – Акаба – Ейлат – Масада - Мъртво море – Каср ал Яхуд – Йерихон – София

 Цената включва: 
 • Самолетен билет София – Тел Авив – София с редовен полет на авиокомпания Ел Ал с включен багаж и летищни такси;
 • 3 нощувки със закуска и вечеря във Витлеем хотел 3*;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Аман;
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в Петра;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в пустинята Вади Рум;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Акаба;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в района на Мъртво море;
 • Екскурзовод на български език по целия маршрут;
 • Луксозен автобус с безплатен WI-FI;
 • Саунд система със слушалки по време на туровете;
 • Всички трансфери по програмата;
 • Всички екскурзии по програмата;
 • Входни такси за обектите по програмата;
 • Сертификат за хаджийство;
 • Водач, придружаващ групата по време на целия престой;
 • Медицинска застраховка асистънс ЗАД Евроинс с покритие 10 000 евро;
 Цената не включва:
 • Бакшиши – общо 50 долара (заплащат се в Израел и Йордания);
 • Допълнителни мероприятия и екскурзии (по желание);
 • Нощен Йерусалим – 25 евро;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (информация за нея - в офиса ни);
Забележка:

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 20 човека;
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи – 7 дни преди реализирането на екскурзията;

Условия за записване:

 • Копие от международен паспорт;
 • Депозит от 600 лева на човек;
 • Доплащане – 1 месец преди датата на заминаване;

Необходими документи:

 • Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;
 • За деца до 18г., пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
 • Няма визови изисквания при пътуване в Израел и Йордания;

За влизащи в Израел български граждани към 01 юни се изисква:

 • Декларацията за пътуване /48 ч./;
 • Здравна застраховка покриваща Ковид-19;
 • Онлайн декларация за влизане и напускане на страната – 48 часа преди полета се попълва на адрес: HTTPS://CORONA.HEALTH.GOV.IL/EN/FLIGHTS/
 • Отпада изискването за PCR тест при отпътуване и при пристигане в Израел.

За влизащи в Йордания български граждани към 01 юни се изисква:

 • Отпада изискването за отрицателен PCR тест или изисквания за ваксина;
 • Задължително е попълване на декларация и генериране на QR код на HTTPS://WWW.GATEWAY2JORDAN.GOV.JO за всички, независимо дали са ваксинирани или не, както и представянето на валидна медицинска застраховка за периода на престой.

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

 • Ден след на подписване на договора до 61 дни преди датата на тръгване потребителят дължи такса прекратяване в размер на 50 лв;
 • Между 60-ия и 30-ия ден преди датата на заминаване се удържа депозита;
 • Между 29-ия и 15-ия ден преди датата на заминаване се удържа 50%;
 • Между 14-ия и 09-ия ден преди датата на заминаване се удържа 80% от стойността на екскурзията;
 • При по-малко от 09 дни, включително и неявяване на полета, се удържа 100% от стойността на екскурзията.

ЦЕНИ:

 

Настаняване / Дати

18.11 - 27.12.2022

Възрастен в двойна стая

2998 лв.

Единична стая3625 лв.
Трети възрастен в двойна стая2998 лв.
Дете 2-10,99г. с двама възрастни в стая2798 лв.

 

 ПРОГРАМА: 

1-ви ден  Летище Бен Гурион – Тел Авив/Яфо – Витлеем

Сборен час на летище София, Терминал 2 в 08:00 часа (задължително 3 часа преди полета). Полет за Тел Авив в 10:55 часа. Пристигане на летище „Бен Гурион“ в 13:30ч. Посрещане в залата за пристигащи от представител на местния туроператор. Панорамна обиколка на Тел Авив. Туристическа програма в Яфо, един от най-старите градове в Близкия изток, намиращ се на възвишение, от където се открива неоценима гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове. Разходка в района старото пристанище. Отпътуване за Витлеем. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка във Витлеем.

2-ри ден  Витлеем – Йерусалим

Закуска. Ранно посещение на базиликата „Рождество Христово“ във Витлеем: най-голямата забележителност на града и рождено място на Господ Иисус Христос. Заминаване за Йерусалим: символичния Кръстен Път (Via Dolorosa), поклонение в храмовия комплекс на Гроба Господен и Голгота – най-святото място за Християнския свят. Посещение на Гетсимания (мястото на Христовата молитва и предателството на Юда), гроба на св. Богородица (с чудотворната икона на св. Богородица Йерусалимска). Програмата продължава с хълма Сион (Давидовият град), където се намират гробът на св. цар Давид и стаята на Тайната вечеря и “Стената на плача”. Вечеря. Нощувка във Витлеем.

3-ти ден  Йерусалим – Аджлун - Джераш - Аман

Закуска. Отпътуване за Йордания. Разглеждане на ислямския замък Аджлун, построен високо на върха на хълм, от който отново може да се наблюдава красивата долина на река Йордан. Туристическа обиколка на Джераш - древен град населяван още от бронзовата епоха и известен като „Помпей на Средния Изток” със запазени до наши дни останки от римски храмове, театри, улици и сгради. Отпътуване за столицата на Хашемитското кралство – Аман. Панорамна обиколка на града. Вечеря. Нощувка в Аман.

4-ти ден  Аман – Мадаба - Небо – Керак - Петра

Закуска. Отпътуване за Мадаба (на 30 км от Аман), едно от най-значимите места в Светата земя. Тук е съсредоточена най-голямата християнска общност в Йордания. Градът е известен с многото християнски църкви. Емблематична е гръцката православна църква “Свети Георги”, известна с уникална мозайка от 6 век, представяща подробна цветна карта на Светите земи от византийската епоха. Днес в Мадаба има Институт за мозаечно изкуство и десетки работилници, занимаващи се с този занаят. Следва посещение на планината Небо, откъдето се открива прекрасна гледка към Израел и част от долината на река Йордан. В ясно време могат да се видят очертанията на Йерусалим и Йерихон. Според Библията това е мястото, на което Мойсей се изкачва, за да види за първи път с очите си Обетованата земя. Пак според Свещеното Писание, Мойсей умира и е погребан там. На върха са открити руини на манастирска църква от средата на IV век. В нея са запазени красиви мозайки. Продължаваме по пътя на кралете с посещение на замъка на кръстоносците Керак (столица на библейското царство Моав в древността) – построен от тамплиерите в средата на 12 век по заповед на Йерусалимския крал Балдуин I за охрана на поклонническите маршрути и кервани. В популярната култура замъкът Керак е забележителен с участието си във филма на Ридли Скот от 2005 г. „Небесно царство“. Отпътуване към Петра. Вечеря. Нощувка в Петра.

5-ти ден  Петра

Закуска. Организирана обиколка на Петра, столицата на Набатейците. През 2007 година е избран като едно от Седемте нови чудеса на света. Градът е включен в листата за Световно природно и културно наследство на ЮНЕСКО. Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса ("Долината на Мойсей"). Първите известни обитатели са едомците, които са живеели тук около 1000 г.пр.н.е. Според Библията те били потомци на Исав, а препратките в Сещеното Писание за място наречено Села („скалиста местност“ на еврейски) почти сигурно се отнасят за Петра ("камък" на гръцки). Розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важен пункт от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати. Време за разглеждане на Каснех ал-Фарун (Съкровищницата), кралските скални гробници, амфитеатърът, триумфалната арка, кардото с колонадите, Византийската църква с красивата цветна мозайка и Храмът на крилатия лъв. По желание има възможност за изкачване до Манастира, една от най-внушителните постройки в комплекса. Свободно време. Възможност за посещение на вечерна Петра - светлинно шоу в комплекса Петра – от 20:30 до 22:30ч.(закупува се нов билет на стойност 17 JD). Вечеря. Нощувка в Петра.


6-ти ден  Петра – пустинята Вади рум и красивия каньон MAKHARAS

Закуска. Отпътуване за пустинята Вади Рум – известна още като Лунната долина. “Огромен, ехтящ и божествен...” – така е описал цветния каньон, през който се минава Лорънс Арабски. Голяма част от филма на Дейвид Лийн “Лорънс Арабски” е сниман там и всъщност самият Лорънс в действителност се е подвизавал по тези места по време на Арабското въстание. Това място предствя една уникална природна забележителност, недокосната от човека и намираща се насред пустинята. Огромни планини от пясъчник и гранит излизат, отвесни, от широки червеникави пясъчни долини до височини от 1700 метра и повече. Вади Рум е бил обитаван от много човешки култури от праисторически времена, като много култури - включително набатейците - оставят своя отпечатък под формата на петроглифи, надписи и храмове. Бедуинските племена все още живеят сред планините и техните големи шатри от козя козина са специална особеност на пейзажа. Настаняване в бедуинско селище в местността Вади Рум – домакините ще Ви посрещнат в пъстри модерни шатри и ще Ви нагостят с вкусен чай с мента и кафе с кардамон.
Следва двучасово сафари с джипове (включено в цената) - по време на което ще имате възможност да се насладите на движещите се пясъци, изворите на Лорънс Арабски, както и на чудните форми на скалите в региона. Следва екскурзия до красивия каньон Makharas и скалата Seven Pillars of Wisdom, където ще имате възможност да се насладите на невероятни гледки към скалните образования. Традиционна вечеря в ресторант с невероятен изглед към пустинята. Нощувка в пустинята Вади Рум в луксозен кемп.

7-ми ден  Вади рум – Акаба

Събуждане и посрещане на прекрасния изгрев над пустинята! Закуска. Отпътуване за курорта Акаба на Червено море. Градът е известен в цял свят с прекрасните възможности за гмуркане. Настаняване в хотел. Свободно време с възможност за плаж или по желание - разходка с корабче в Червено море. Вечеря и нощувка в Акаба.


8-ми ден  Акаба – Ейлат – Мъртво море

Закуска. Отпътуване за Израел. Попътно посещение на най-популярния израелски курорт Ейлат, на брега на Червено море. По желание, и ако остане време (заплаща се допълнително) посещение на най-голямата атракция на Ейлат - аквариумът и най-впечатляваща подводна обсерватория - стотонната стоманена кула, забита в морето, около която от естествени материали е изграден коралов риф. Заминаване за Мъртво море. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка в региона на Мъртво море.


9-ти ден  Мъртво море – Масада – Йерихон - Каср ал Яхуд – Витлеем

Закуска. Посещение на Масада - древна полуразрушена крепост с невероятна история, разположена на една единствена скала (входна такса за Масада около 25$, в зависимост от броя на групата). Намира в източния край на Юдейската пустиня и недалеч от западния бряг на Мъртво море, между Содом и Ен Геди. Заминаване за Йерихон – най-ниско разположеният град под морското равнище и едно от най-древните селища в света: поглед към Манастира на Изкушенията, разположен в скалите, където Иисус Христос е постил и се е молил четиридесет дена и четиридесет нощи. Каср ал Яхуд – мястото на Христовото кръщение (възможност за ритуално потапяне във водите на река Йордан). Отпътуване за Витлеем. Вечеря. Нощувка във Витлеем.


10-ти ден  Витлеем - София

Ранна закуска. Трансфер до летище „Бен Гурион“. Полет за България в 07:30ч. Пристигане на летище София около 10:15ч.

ЗАПИТВАНЕ СЕГА

ПРИНТИРАНЕ/PDF
ЗАПИТВАНЕ СЕГА ПРИНТИРАНЕ/PDF

СТРАНИЦАТА НЕ Е НАМЕРЕНА! ОТКРИЙТЕ ПЪТУВАНЕТО СИ, КАТО ОПИТАТЕ С НОВО ТЪРСЕНЕ$show=404

Име

Албания,1,Армения,3,Африка,5,Бахрейн,1,България,3,Великден,16,Виетнам,2,Грузия,1,Гърция,16,Дубай,1,Египет,24,Екскурзии,31,Занзибар,1,Израел,5,Индонезия,1,Испания,10,Италия,8,Йордания,6,Кабо Верде,3,Камбоджа,1,Кения,2,Коледа,1,Коста Брава,1,Круиз,1,Куба,1,Майски празници,22,Малдиви,3,МАЛТА,1,Мароко,1,МЕКСИКО,1,На море в България,2,Нова Година,1,Нова Година в чужбина,4,Остров Закинтос,2,Остров Корфу,4,Остров Санторини,14,Остров Тинос,1,Париж,1,Португалия,2,Почивки,67,Почивки в Турция,11,Почивки в чужбина,36,Почивки с тръгване от Пловдив,24,Прага,3,Предколедни,3,Пътувания в чужбина,22,Румъния,1,С автобус,15,С тръгване от Пловдив,8,Септемврийски празници,21,Със самолет,150,ТАЙЛАНД,1,Текирдаг,1,Тенерифе,2,Топ оферти,8,Тунис,17,Турция,40,Уикенди,7,Франция,1,Хърватия,6,Last Minute,65,
ltr
item
ДАНИ ТУР - 74: ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ - ГРАНД ТУР
ИЗРАЕЛ И ЙОРДАНИЯ - ГРАНД ТУР
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgdnAOpjIeWOwLyDK98hvP5Z3IzQZ7APs8suhGXAVgJg6LR_r-eLZTJUyQ6aSYvQkUVUyWMuNf9pGJRAYtmDuiYwTo6JuCOC2znG-AmrkYgyf4KTRApAdSmz8r3W1j7Wr-F1zWnUhDiX9EasQyiBj6_dxMumLyXulpErPZdUbBPrUM7kk9goUAVSMld
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEgdnAOpjIeWOwLyDK98hvP5Z3IzQZ7APs8suhGXAVgJg6LR_r-eLZTJUyQ6aSYvQkUVUyWMuNf9pGJRAYtmDuiYwTo6JuCOC2znG-AmrkYgyf4KTRApAdSmz8r3W1j7Wr-F1zWnUhDiX9EasQyiBj6_dxMumLyXulpErPZdUbBPrUM7kk9goUAVSMld=s72-c
ДАНИ ТУР - 74
https://www.danitour74.com/2022/06/blog-post_13.html
https://www.danitour74.com/
https://www.danitour74.com/
https://www.danitour74.com/2022/06/blog-post_13.html
true
3489773506350692077
UTF-8
Заредени са всички пътувания Не са намерени пътувания ВИЖТЕ ВСИЧКИ Вижте повече Отговаряне Отказване на отговора Изтриване От Начало СТРАНИЦИ ОФЕРТИ Вижте всички ВИЖТЕ ОЩЕ КАТЕГОРИЯ АРХИВ ТЪРСЕНЕ ВСИЧКИ ОФЕРТИ Няма намерени съответствия на Вашето търсене Обратно на началната страница Неделя Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък Събота Нед Пон Вто Сря Чет Пет Съб Януари Февруари Март Април Май Юни Юли Август Септември Октомври Ноември Декември Яну Фев Мар Апр Май Юни Юли Авг Сеп Окт Ное Дек току що преди 1 минута преди $$1$$ минути преди 1 час преди $$1$$ часа вчера преди $$1$$ дни преди $$1$$ седмици повече от 5 седмици Последователи Следване ТОВА ПРЕМИУМ СЪДЪРЖАНИЕ Е ЗАКЛЮЧЕНО СТЪПКА 1: Споделете в социална мрежа Стъпка 2: Кликнете линка в социалната мрежа Копиране на целия код Избиране на целия код Всички кодове бяха копирани Не могат да се копират кодовете / текстовете. Моля, натиснете [CTRL]+[C] (или CMD+C за Mac), за да копирате