$show=post

ЗАПИТВАНЕ СЕГА ПРИНТИРАНЕ/PDF

МАРОКО - ПЪТЕКИТЕ НА АНДАЛУСИЯ И МАГРЕБА - 9 нощувки - 31.10.2023

  Таблици с цени Standard Room - Цените са в ЛЕВА на база HB Дата 31.10.2023 Човек в двойна стая Двама възрастни в двойна стая Трима възраст...

 


Таблици с цени
Standard Room - Цените са в ЛЕВА на база HB

Дата
31.10.2023
Човек в двойна стая
Двама възрастни в двойна стая
Трима възрастни в двойна стая
Един възрастен с дете 0-1.99
Един възрастен с дете 2-11.99
Двама възрастни с дете 0-1.99
Двама възрастни с дете 2-11.99
2212442465234424442444246471



SGL - Цените са в ЛЕВА на база HB

Дата
31.10.2023
Единична стая
2548


ДЕН-1   София - Маракеш

Среща на Летище София за директен полет до Маракеш. Кацане на летището в Маракеш.Трансфер до хотела. Настаняване. Следобедно посещение на площад "Джема Ел Фна", където шоуто никога не спира – хора, гълтащи огън, разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти.

Вечеря. Нощувка.

 

ДЕН-2  Маракеш

Закуска. Свободно време до обяд или възможност за допълнителна екскурзия до Водопадите Узуд - едно от природните чудеса на Мароко – Узуд е водопад в провинцията Азилал, на 150 км североизток от Маракеш. На Берберски името Узуд означава действието на смилане на зърно. Името може би идва от старите мелниците кацнали на върха и около водопада. Може да се следва тясна и трудна пътека водеща до града Бени Мелал. Водопада е най-посещаваната атракция в региона. В околностите могат да се видят зелени долини, овощни градини и великолепна верига на проломите на река Ел Абид. Много местни и национални асоциации правят проекти за защита и опазване на обекта.

* Забележка - екскурзията е с пешеходен преход!

Вечеря. Нощувка.

 

ДЕН-3  Маракеш

Закуска. Свободно време до обяд или възможност за допълнителни екскурзии:

-Градината Анима гардън - ”Пътуване до оазиса на блажените” и долината Урика с включен берберски обяд. Пътуването до градината Анима на Андре Хелър е пътешествие в друг свят, където изкуството и природата са преплетени в едно. Това е най-красивата градина в Мароко, спираща дъха мечта за зеленина в иначе безплоден пейзаж на юг от Маракеш, която определено заслужава да бъде наречена оазис. Това обаче дори не отговаря на това, което Anima Garden предлага на своите посетители. На площ от три хектара,някогашната безплодната, червена пустинна почва в подножието на величествените Атласки планини е превърната в място, което ви кани да се чувстваме като в рая. Отворена за посещение от 2016г. Дори кафенето в парка има място в историята, кръстено на американски писател Пол Боулс, живял и работил в Мароко в продължение на половин век. Той е известен с творбата си "Небето над пустинята", която, подобно на Anima Garten на Андре Хелър, разглежда недостатъците на западния живот и артистично изобразява тайните, красотата и ограниченията на света. Долината Урика ще Ви разкрие света на Берберите, техният начин на живот, култура и кухня, на която ще можете да се насладите по време на включеният берберски обяд. Разкриват се панорамни гледки с терасовидни градини, къщички и истинска природа, всичко това заобиколено от средните Атласи. Пазара на Урика е известен със своите магични минерални камъни и кристали идващи от Алпите.

- По желание: Мароканска вечер "Фантазия" с шоу програма.

Вечеря. Нощувка.

 

ДЕН-4  Маракеш - Казабланка, прехода е 250 км, около 3 часа.

Закуска. Посещение на най-важните паметници, описващи историята на Маракеш. Полюбувайте се на великолепната джамия Кутубия, чието 70-метрово минаре е най-известната забележителност на града. Датира от края на 12 век, когато по-голямата част от Северна Африка и южната част на Иберийския полуостров са били част от империята на Алмохадите. Вижте красивия дворец Бахиа с неговите изключителни декорации от кедър и мрамор.

Възможност за допълнителни мероприятия:

- Посещение на градините Мажорел - Историята на градината започва през далечната 1920 година, когато колониалната епоха е в разгара си. Именно тогава Мароко е окупиран от Франция. През същата тази година в Маракеш се заселва виден френски художник – Жак Мажорел. Тази градина, наричана прозаично ботаническа, е всъщност магическа и съчетава вижданията на френския художник Жак Мажорел за цветове и светлосенки, любовта му към ислямското изкуство и растенията. Целта му била да създаде, както самият той казвал, “импресионистична градина”, “катедрала от форми и цветове”. Тя е като парче пъзел от някаква друга реалност, сложен погрешно сред розовия колорит на Маракеш. Отпътуване за Казабланка – туптящото сърце на Мароко. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

 

 

 

ДЕН-5  Казабланка - Рабат - Мекнес - Фес, прехода е 300 км, около 4 часа.

Закуска. Обзорна обиколка на Казабланка. Ще имаме възможност да се насладим на очарованието на тази космополитна крайбрежна столица. Разходка по Булевард де ла Корниш, на брега на Атлантическият океан, ще видим величествената джамия на Hassan II (при възможност, може да се посети с допълнително заплащане входна такса). Преминаване с автобус през луксозния квартал Анфа. Посещение на площада на Обединените нации и най-големия парк Арабска лига със своите палмови дървета.

 

 Отпътуване за Рабат. Панорамна обиколка на града, включваща Кулата Хасан, незавършеното минаре, което наблюдава отвисоко града от повече от 800 години и мавзолеят на мароканския султан, а по-късно крал Мохамед V – изяществото на арабско-африканското изкуство, изразено чрез оникс, мрамор и фина дърворезба; Кралския дворец – разглеждане отвън. Отпътуване към приказния Мекнес (под закрилата на ЮНЕСКО), създаден от султан Мулай Исмаил и наричан Мароканския Версай. Там се намира най-голямата порта в Мароко и Северна Африка създадена по времето на Мулай Исмаил – Баб Мансур. Площада Ел Хедим, където ще срещнем разказвачи на приказки, лечители, търговци, акробати, танцьори, които създават атмосферата на този загадъчен и интересен за всички нас свят, пълен с мистерии. Отпътуване за очарователния Фес - музей на открито, покана за откривателите и най-стария от четирите имперски града. С повече от 12 века история, медина от 9500 улици, оградени от древни крепостни стени, която е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Най-стария религиозен университет се намира тук. Град Фес е известен с многообразието си и добре запазените си занаятчийски квартали Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

 

ДЕН-6  Фес 

Закуска. Обиколка на Фес - известен с многообразието си и добре запазените си занаятчийски квартали. Минаване покрай фонтана "Nejjarine", който се намира в традиционния дърводелски квартал, където аромата на кедровото дърво се носи из въздуха. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

 

ДЕН-7  Фес - Шефшауен - Танжер

Закуска. Отпътуване за най-синият град в Мароко - Шефшауен. Името Chef Chaouen идва от формата на планинските върхове над града, които изглеждат като два рога (chaoua) на коза (chef). Казват, че не си заслужава да отидеш в Мароко, ако не видиш Шефшауен. Градчето е сгушено в склоновете на планинската верига Риф (районът е известен с отглеждането на хашиш). По-интересно е, че всичко наоколо е синьо. Облечете нещо подходящо за да изпъквате на приказния фон. Отпътуване към Танжер. Вечерна обиколка на Танжер. Вратата на Африка - привлекателен марокански град, който предлага всичко, което туристите търсят – екзотика, история, красиви пейзажи, плажове. Наричан Тингис в миналото, града е играл важна историческа роля в обединението на днешно Мароко. Обзорна обиколка на града с автобус. Преминаване покрай крепостните стени на медината и крайбрежния булевард, възможност за снимки на панорамната площадка, от която се разкрива невероятна гледка - гледка към два свята. Настаняване в хотела. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

 

ДЕН-8  Танжер - Гибралтар и Пуерто Банус - Коста дел Сол

Закуска. Освобождаване на хотела. Фериботно преминаване Танжер - Тарифа. Отпътуване за Коста дел Сол с възможност за спирки в Гибралтар - с доплащане. Средиземноморската порта на Европа, пресечните земи и води на два континента – Европа и Африка! Според древногръцката митология Гибралтарският проход се е образувал, когато Херкулес е трябвало да премине през Атласките планини – вместо да се изкачи по тях, той разцепва скалите и на това място се образува пресечната точка между Атлантика и Средиземно море. Възможност при желание да посетите единственото място в Европа, където живеят диви маймуни Макак.

** Забележка - Доплащането за посещение на Гибралтар, не включва разходи от личен характер; билет за минибус с аудио гид на български език (около 40 евро на човек) за достигане до пещерата Свети Михаил; входа за пещерата - заплаща се на място.

По пътя, спирка в Пуерто Банус - най-известното яхтено пристанище в Южна Испания. Настаняване в хотел. Нощувка в Коста дел Сол.

 

ДЕН-9 Гранада

 Коста дел Сол - Гранада/Севиля - Коста дел Сол

Закуска. Свободно време или допълнителни екскурзии по желание, избира се една от двете възможни екскурзии:

- Допълнителна целодневна екскурзия Арабска приказка – Гранада, с посещение на двореца Аламбра (включен билет). "Аламбра" – последният бастион на маврите в Испания е едно от най-изумителните места, което може да се посети в Андалусия – неземно красив, изрисуван, избродиран и изписан. Малко места по света оставят своите посетители без дъх и без думи. Градът носи белезите на вековно преплитане на култури и исторически събития. Дворецът на Насридите, последната мавърска династия, управлявала в Испания, е истински шедьовър на архитектурата и неслучайно е сред новите Чудеса на света под закрилата на ЮНЕСКО. С тази екскурзия ще можете да надникнете в света на гранадските емири, като посетите двореца „Аламбра“ с градините на Хенералифе. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

или

- Допълнителна целодневна екскурзия Перлата на Испания – Севиля, където под палещите лъчи на слънцето се ражда страстното фламенко. Севиля е четвъртият по големина град в Испания и столицата на Андалусия с над 700 000 жители. Тук сякаш времето е спряло. По улиците още можете да видите хора в традиционни носии, а някои от сградите, облицовани с фаянс, са сред най-красивите в Европа. След пристигане в Севиля - панорамна обиколка с автобус и пешеходна обиколка с посещение на известния квартал "Санта Круз" и забележителната Катедрала на Севиля (с включен билет за вход). Катедралата е построена през XV век и е най-голямата готическа катедрала в света, известна още и с прочутата си камбанария Хиралда. Свободно време при двореца "Алказар" на Испанския площад с красивия фонтан – сцена за много улични музиканти и актьори. Свободно време за разходка и обяд.

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

ДЕН-10  Малага - София.

Закуска. Освобождаване на хотела. Обиколка на Малага - включена в цената. Трансфер до летището. Полет за София.

 

Полетно разписание (часовете са на препотвърждение)

София - Маракеш / излита в 09:00 ч. - каца в 12:10 ч. / European Air Charter

Малага - София / излита в 17:40 ч. - каца: 22:20 ч. /  с Wizz Air

 

Трансфер летище – хотел:

Продължителност (Маракеш) - около 30 минути в посока с 3/4* автобус. 

Продължителност (Малага) - около 45 минути в посока с 3/4* автобус.

Цената включва:
  • Самолетни билети София – Маракеш с European Air Charter и Малага – София с Wizz AIr;
  • Летищни такси;
  • Трансфер летище – хотел – летище;
  • Регистриран багаж 20 кг. и ръчен багаж 6 кг с размери до  40x30x20 см;
  • 3 нощувки със закуски и вечери в Zalagh Kasbah 4* или подобен в Маракеш;
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в Prince De Paris Casablanca 4* или подобен в Казабланка;
  • 2 нощувки със закуска и вечеря в Menzeh Zalagh 4* или подобен във Фес;
  • 1 нощувка със закуска и вечеря в Andalucia Tanger 4* или подобен в Танжер;
  • 2 нощувка със закуска и вечеря в Las Palmeras 4* или подобен в района на Коста дел Сол;
  • Посещение и обиколка на Маракеш;
  • Посещение и обиколка на Казабланка;
  • Посещение и разглеждане на Рабат;
  • Посещение и обиколка на Мекнес;
  • Посещение и обиколка на Фес;
  • Посещение и разглеждане на Шефшауен – синия град;
  • Посещение и разглеждане на Танжер;
  • Представител на туроператора с български език;
  • Фериботен билет за преминаване от Мароко към Испания;
  • ПАКЕТ ЗА МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ;
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от Евроинс, с покрит риск за COVID-19;
  • Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване.
Цената не включва:
  • Допълнителни екскурзии на място, услуги упоменати срещу доплащане и разходите от личен характер;
  • Посещение на градините Мажорел – полудневна екскурзия – 49 лв с включена входна такса;
  • Традиционна мароканска вечер Фантазия с включена напитка и шоу програма – танци и езда на коне – 84 лв за възрастен / 74 лв за дете до 11.99г;
  • Екскурзия до Водопадите Узуд – 107 лв  възрастен / 88 лв за дете до 11,99 г.;
  • Посещение на градината Анима гардън – пътуване до оазиса на блажените и долината Урика с включен берберски обяд – 125 лв  възрастен / 85 лв за дете до 11,99 г.;
  • Посещение на Гибралтар с включен билет за минибус с аудио гид на български език – 98 лева за възрастен / 68 лева за дете до 11.99 г.;
  • Арабска приказка – Гранада с посещение на двореца Аламбра (включен билет) - 159 лева за възрастен / 129 лева за дете до 11,99 г. (Билетите за посещение на Аламбра се закупуват месец преди датата на посещение. Задължително се заявяват и заплащат при сключване на договор, след това наличието на билети подлежи на допълнително потвърждение. За закупуването се изискват коректно попълнени поименни данни  и номер на документ за самоличност. При отказ от посещение на екскурзията, стойността на билета не се възстановява);
  • Целодневна екскурзия до Перлата на Испания – Севиля (с включена входна такса за Катедралата) – 135 лева за възрастен/ 90 лева за дете до 11,99 г.;
  • Входна такса на джамията Хасан ІІ в Казабланка – заплаща се на място около 13 евро;
  • Бакшиш от 20 евро на човек за целия престой, които се заплащат на място;
  • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;
  • В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.

Не се препоръчва настаняване на трима възрастни в една стая – в част от хотелите, допълнителното легло е разтегателен диван.

ЗАПИТВАНЕ СЕГА

ПРИНТИРАНЕ/PDF
ЗАПИТВАНЕ СЕГА ПРИНТИРАНЕ/PDF

СТРАНИЦАТА НЕ Е НАМЕРЕНА! ОТКРИЙТЕ ПЪТУВАНЕТО СИ, КАТО ОПИТАТЕ С НОВО ТЪРСЕНЕ$show=404

Име

Австрия,1,Албания,1,Армения,1,Африка,3,Бали,1,Бахрейн,1,Бодрум,5,България,3,Великден,2,Гърция,3,Дания,1,Дубай,2,Дъблин,1,Египет,14,Екскурзии,16,Занзибар,4,Израел,2,Индонезия,1,Ирландия,1,Испания,9,Истанбул,1,Италия,8,Йордания,1,Камбоджа,1,Кападокия,4,Кения,1,Китен,1,Коста Азаар,1,Коста Бланка,1,Коста Брава,2,Коста дел Сол,1,Коста Дорада,1,Майски празници,3,Малдиви,2,МАЛТА,1,Мароко,1,На море в България,3,Нова Година в чужбина,2,Париж,1,Почивки,32,Почивки в Турция,2,Почивки в чужбина,33,Почивки от Пловдив,1,Почивки с тръгване от Пловдив,17,Прага,3,Предколедни,2,Пулия,3,Пътувания в чужбина,16,Римини,1,С автобус,4,С тръгване от Пловдив,7,Септемврийски празници,3,Сингапур,1,Сицилия,3,Със самолет,84,ТАЙЛАНД,1,Тенерифе,1,Топ оферти,6,Тунис,19,Турция,16,Уикенди,6,Франция,1,Чехия,2,Швеция,1,Last Minute,4,
ltr
item
ДАНИ ТУР - 74: МАРОКО - ПЪТЕКИТЕ НА АНДАЛУСИЯ И МАГРЕБА - 9 нощувки - 31.10.2023
МАРОКО - ПЪТЕКИТЕ НА АНДАЛУСИЯ И МАГРЕБА - 9 нощувки - 31.10.2023
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjN-XQ9NH8RgaL4XYMSA6p1cys7A1cZcJyE8Njct7AfffG90CNKs_DljVuMfghjoTy1tYD-5tRRL45RUHfkNtP2x_JTCp2kxF5aEZpa5oA7O2Lmag6L04XwtF1lO4saJOm-8Euey7KRRzE/s320/%25D0%259C%25D0%2590%25D0%25A0%25D0%259E%25D0%259A%25D0%259E.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjN-XQ9NH8RgaL4XYMSA6p1cys7A1cZcJyE8Njct7AfffG90CNKs_DljVuMfghjoTy1tYD-5tRRL45RUHfkNtP2x_JTCp2kxF5aEZpa5oA7O2Lmag6L04XwtF1lO4saJOm-8Euey7KRRzE/s72-c/%25D0%259C%25D0%2590%25D0%25A0%25D0%259E%25D0%259A%25D0%259E.jpg
ДАНИ ТУР - 74
https://www.danitour74.com/2021/04/patekite-na-andalusia-i-magreba.html
https://www.danitour74.com/
https://www.danitour74.com/
https://www.danitour74.com/2021/04/patekite-na-andalusia-i-magreba.html
true
3489773506350692077
UTF-8
Заредени са всички пътувания Не са намерени пътувания ВИЖТЕ ВСИЧКИ Вижте повече Отговаряне Отказване на отговора Изтриване От Начало СТРАНИЦИ ОФЕРТИ Вижте всички ВИЖТЕ ОЩЕ КАТЕГОРИЯ АРХИВ ТЪРСЕНЕ ВСИЧКИ ОФЕРТИ Няма намерени съответствия на Вашето търсене Обратно на началната страница Неделя Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък Събота Нед Пон Вто Сря Чет Пет Съб Януари Февруари Март Април Май Юни Юли Август Септември Октомври Ноември Декември Яну Фев Мар Апр Май Юни Юли Авг Сеп Окт Ное Дек току що преди 1 минута преди $$1$$ минути преди 1 час преди $$1$$ часа вчера преди $$1$$ дни преди $$1$$ седмици повече от 5 седмици Последователи Следване ТОВА ПРЕМИУМ СЪДЪРЖАНИЕ Е ЗАКЛЮЧЕНО СТЪПКА 1: Споделете в социална мрежа Стъпка 2: Кликнете линка в социалната мрежа Копиране на целия код Избиране на целия код Всички кодове бяха копирани Не могат да се копират кодовете / текстовете. Моля, натиснете [CTRL]+[C] (или CMD+C за Mac), за да копирате