$show=post

ЗАПИТВАНЕ СЕГА ПРИНТИРАНЕ/PDF

НОВО! ПЛОВДИВ-ТРОЯ-ЧАНАККАЛЕ--АСОС-О-В БОЗДЖААДА-ПЛОВДИВ - 28.05.-31.05.2024г.

  Дата: 28.05.-31.05.2024г. Цена: 428лв. 4 дни/ 3 нощувки + закуски и вечери в хотел"MD Barbarossa"**** 1 ден :   Пловдив – Троя -...

 


Дата: 28.05.-31.05.2024г.

Цена: 428лв. 4 дни/ 3 нощувки + закуски и вечери в хотел"MD Barbarossa"****

1 ден:  Пловдив – Троя - Чанаккале

Отпътуване в 5 ч. от Пловдив – спирката на ОББ срещу Тримонциум. По маршрут: Г КПП Капитан Андреево  в посока пролива Дарданели. Преминаване на пролива по новооткрития мост ''ЧАНАККАЛЕ 1915''. Посещение на интерактивния музей нa Древна Троя


– нов музей, който представя по иноватичен начин историята на региона и античния град, станал нарицателно с войната между троянци и ахейци, с Парис и Елена, с Хектор и Андромаха и... Троянския кон.(входните такси се заплащат допълнително). 
Настаняване в хотел „MD Barbarossa“**** в Чанккале. Вечеря. Нощувка.

2 ден – Чанаккале - Асос – древен град Асос(Бехрамкале) – древен град Александрия Троя-Чанаккале

Закуска. Отпътуване за древния град Асос.


Посещение на античния град Асос за една вълнуваща среща с древна Елада в селище, основано в 7 в. пр.н.е. от жителите на остров Лесбос. В продължение на почти две хилядолетия градът е важен център за целия античен свят. Аристотел полага тук основите на първата си школа по философия  през IV век пр. Хр. През около 55 година сл. Хр. през Троада минава и свети Павел на път за Милет и Кавала. Краят на града настъпва през 1330 година, когато го превземат османските турци. След това Асос просто престава да съществува, една цивилизация е сменена с друга, а мястото е наречено Бехрамкале. (входните такси се заплащат допълнително)

На върха на Асос стоят останките на храма на Атина Палада – един от най-важните храмове на богинята в античния свят. Оттам се открива невероятна гледка към остров Лесбос и залива Едремит.

Свободно време за разходка из тесните калдъръмени улички на Асос за кафе и покупка на сувенири.

Отпътуване за посещение на останките на един от най-важните градове в района – Александрия Троя. Градът е създаден от Александър Македински, като един от 20-те града, които носят неговото име. С времето Александрия Троя става най-важния пристанищен град в северозападната част на Мала Азия, както и най-богатия град на Троада. Той дължи грандиозното си развитие на стратегическото си положение - на брега на Егейско море близо до входа на Дарданелите.

През римско време Александрия Троя придобива статут на свободен и автономен град. Смята се, че градът е имал население от 100 000 души в дните на най-големия си просперитет. Последователните римски императори, включително Август и Адриан, допринасят за развитието на града. Император Константин Велики планирал да направи Александрия Троя столица на Римската империя, но в последствие взел решение за Византион.

Градът е свързан и с ранното християнство. Според „Деянията на апостолите“, апостол Павел отплавал за Европа за първи път от Александрия Троя и се върнал там от Европа.  Разглеждане на останките от римските бани, сената и амфитеатъра. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден – Чанаккале – о. Бозджаада – Чанаккале

 

Закуска. Екскурзия до романтичния о. Бозджаада.

Отпътуване за пристанището на Гейикли .

Качване на ферибот и отплаване към о. Бозджаада (около 30 мин.).( Билетът за ферибота се заплаща допълнително)

Остров Бозджаада, известен и с гръцкото си име – Тенедос  е уникална комбинация от исторически забележителности, красиви плажове, местно вино и вкусна храна.

Пристанището му е доминирано от дългата крепост с византийски, венециански, генуезки и османски произход. Това е и един от най-добре запазените замъци в Турция и отворен за посещение. От стените на крепостта или от вятърните мелници над нея се разкрива зашеметяваща гледка към пристанището и центъра на града. Голяма част от територията на острова е заета от лозя, произвеждащи прекрасни червени и бели сортове.

Туристическа програма:  пешеходна разходка в гръцката и турската махала, изкачване на хълма с вятърните мелници и фото пауза, посещение на гръцката православна църква „Успение Богородично“.

Свободно време за разходка и обяд.  Връщане с ферибот в Гейикли.

Посещение на фирмен магазин за зехтин и продукти от маслини (различни видове маслини, зехтин, сапун, шампоан, кремове) на една от известните местни фабрики. Връщане в Чанаккале. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

4 ден - Чанаккале – Кешан – България

Закуска. Посещение на Крепостта Чименлик - историческия символ на Чанаккале.(входната такса се заплаща допълнително) Тя е построена през 1462 г. от султан Мехмет II, в която днес се помещава военноморският музей на града. Крепостта се състои от две части - външните стени и вътрешния замък. Външните стени са високи 11 метра, на места широки 8 метра, изградени върху прост правоъгълен план 100 на 150 метра, а по стените има 9 бастиона. Стените на вътрешния замък с размери 42 на 48 метра са широки 9,5 метра и достигат височина 25 метра. Първият етаж на този триетажен замък е направен от бетон на 4 метра над нивото на земята на вътрешния двор, докато горните два етажа са дървени. С уникални мултимедийни презентации и фигури се разказва за военноморската история по тези земи. Първата Световна война оживява със стотиците експонати – оръдия, мини, снаряди и точното копие на кораба Нусрат, използван през войната за миниране.

 Отпътуване за България. Спиране в гр. Кешан в търговски комплекс Bendis. Продължаване за Пловдив. Пристигане  вечерта.

Цена: 428 лв. на човек в двойна и тройна стая

            638 лв. в единична стая

            178 лв. на дете до 5.99 г. с двама родители в стая

            288 лв. на дете от 6 до 11.99 г. с двама възрастни в стая

Цената включва:

 • ·         Транспорт с комфортен автобус;
 • ·         3 нощувки със закуски и вечери в Чанаккале в хотел MD Barbarossa 4* или подобен;
 • ·         Турски лицензиран екскурзовод на български език по време на цялата екскурзия;
·         Посещение на интерактивния музей на Троя без входната такса;

 • ·         Посещение на акропола и древния град Асос без входната такса;
 • ·         Посещение на останките на Александрия Троя;
 • ·         Екскурзия до остров Бозджаада без двупосочен билет за ферибот до острова;
 • ·         Туристическа програма в Чанаккале;
 • ·         Посещение на Крепостта Чименлик без входната такса;
 • ·         Такси пресичане Дарданелите по най-дългия висящ мост в света – „Чанаккале 1915“;
 • ·         Посещение на фирмен магазин за сирене, маслини и зехтин;
 • ·         Гранични и пътни такси;
 • ·         Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 5 000 евро (включва болнично лечение в случай на заболяване от Covid-19) за лица до 65г.;
 • ·         Водач от агенцията.

Цената не включва:

 • ·         Персонални приемник + слушалки по време на цялата екскурзия – 8 евро: заплащат се задължително за възрастен; за деца 06-11,99 год. - по желание;
 • ·         Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 65 год. до 70 год. – доплащане 2.00 лв.; от 71 год. до 75 год. – доплащане 4.00 лв.;
 • ·         Медицинска застраховка с покритие 4 000 евро за лица над 75 год. до 80 год. – доплащане 8.00 лв.;
 • ·         Лица над 80 год. е необходимо да се застраховат самостоятелно, като предоставят  копие от полицата;
 • ·         Разходи от личен характер и бакшиши;
 • ·         Горивна такса (при увеличение цената на горивото);
 • ·         Туристическа такса (при наличие на такава);

Входни такси на местата за посещение към 15.02.2024:

·         Троя + музея в Троя - 27евро;

·         Акропол и древен град Асос- 250 турски лири

·         Крепост Чименлик, Чанаккале – 400  турски лири

Цената на входните такси се определят от Министерството на туризма на Република Турция и е възможна тяхната промяна към датата на пътуване. Актуалната цена на входните такси ще бъде обявена 7 дни преди пътуването и ще бъде изпратена с информацията за пътуване!

Забележка: Всички посочени часове са ориентировъчни, не може да се гарантира стриктното им спазване. Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им.

Необходими документи: Международен паспорт или лична карта; за деца до 18 год. се изисква нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие.

Минимален брой за осъществяване на пътуването: 40 туристи.

Срок за уведомление при недостигнат миним. брой туристи: 14 дни преди датата на тръгване.

Начин на заплащане:

Депозит: 30% депозит от пакетната цена при сключване на договор за организирано туристическо пътуване в брой или по банков път.

Доплащане: до 14 дни преди отпътуването.

Места в автобуса: Настаняването в автобуса е по ред на записване.

Условия за анулации:

до 14 дни преди пътуването - 0%;

13 - 7 дни преди пътуването - 50% от пакетната цена;

под 6 дни - 100%

Медицинската застраховка за пътуване в чужбина, включена в пакетната цена, е съгласно приложимата Нормативна уредба и Общи условия на Застрахователя в рамките на посочената в пакета застрахователна сума, която включва неотложни медицински разходи вследствие на акутно заболяване или злополука, разходи за медицинско транспортиране и репатриране, смърт причинена от злополука. Повече информация относно допълнителни възможности за застраховане към включената в пакета застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ – в офиса на фирмата.

Такса гориво: Поради постоянно променящите се цени на горивата, авиокомпаниите могат да начислят т. нар. горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай към цената на пътуването ще се добави и фактическата стойност на горивната такса, изчислена по формула, обяснена по-долу, като тя е дължима за всички резервации за полета, за които се начислява, без значение кога са направени същите. Ако има такова изменение, информация за стойността му се обявява 20 дни преди датата на съответния полет и информацията се предава на клиентите. Заплащането на горивната такса се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване, в агенцията, в която е направена резервацията (за записвания по-малко от 20 дни преди съответния полет важи същата обявената горивна такса, ако има такава).

 


ЗАПИТВАНЕ СЕГА

ПРИНТИРАНЕ/PDF
ЗАПИТВАНЕ СЕГА ПРИНТИРАНЕ/PDF

СТРАНИЦАТА НЕ Е НАМЕРЕНА! ОТКРИЙТЕ ПЪТУВАНЕТО СИ, КАТО ОПИТАТЕ С НОВО ТЪРСЕНЕ$show=404

Име

Австрия,1,Албания,1,Армения,1,Африка,3,Бали,1,Бахрейн,1,Бодрум,5,България,3,Великден,2,Гърция,3,Дания,1,Дубай,2,Дъблин,1,Египет,14,Екскурзии,16,Занзибар,4,Израел,2,Индонезия,1,Ирландия,1,Испания,9,Истанбул,1,Италия,8,Йордания,1,Камбоджа,1,Кападокия,4,Кения,1,Китен,1,Коста Азаар,1,Коста Бланка,1,Коста Брава,2,Коста дел Сол,1,Коста Дорада,1,Майски празници,3,Малдиви,2,МАЛТА,1,Мароко,1,На море в България,3,Нова Година в чужбина,2,Париж,1,Почивки,32,Почивки в Турция,2,Почивки в чужбина,33,Почивки от Пловдив,1,Почивки с тръгване от Пловдив,17,Прага,3,Предколедни,2,Пулия,3,Пътувания в чужбина,16,Римини,1,С автобус,4,С тръгване от Пловдив,7,Септемврийски празници,3,Сингапур,1,Сицилия,3,Със самолет,84,ТАЙЛАНД,1,Тенерифе,1,Топ оферти,5,Тунис,19,Турция,16,Уикенди,6,Франция,1,Чехия,2,Швеция,1,Last Minute,4,
ltr
item
ДАНИ ТУР - 74: НОВО! ПЛОВДИВ-ТРОЯ-ЧАНАККАЛЕ--АСОС-О-В БОЗДЖААДА-ПЛОВДИВ - 28.05.-31.05.2024г.
НОВО! ПЛОВДИВ-ТРОЯ-ЧАНАККАЛЕ--АСОС-О-В БОЗДЖААДА-ПЛОВДИВ - 28.05.-31.05.2024г.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgixGihDelLGKDF9Zg9URhzxzb7JKT_PNUj8i-Qv-cI3pE0djoCjbQTcjXMBoWOCWmDkbflz4kcR8RP0bgIvhVmrQWpFl-U73u8XgD9Y35mF9rw8Hajd6jKEKOzC2P-hYCyQCrvucoIZArrfRQ20APl6MqLFm35ESCB4T6EwbelA4DSzz4ihgcw6wG5KhI/s320/%D0%9E%D0%A1%D0%A2%D0%A0%D0%9E%D0%92%D0%90.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgixGihDelLGKDF9Zg9URhzxzb7JKT_PNUj8i-Qv-cI3pE0djoCjbQTcjXMBoWOCWmDkbflz4kcR8RP0bgIvhVmrQWpFl-U73u8XgD9Y35mF9rw8Hajd6jKEKOzC2P-hYCyQCrvucoIZArrfRQ20APl6MqLFm35ESCB4T6EwbelA4DSzz4ihgcw6wG5KhI/s72-c/%D0%9E%D0%A1%D0%A2%D0%A0%D0%9E%D0%92%D0%90.jpg
ДАНИ ТУР - 74
https://www.danitour74.com/2024/02/2805-31052024.html
https://www.danitour74.com/
https://www.danitour74.com/
https://www.danitour74.com/2024/02/2805-31052024.html
true
3489773506350692077
UTF-8
Заредени са всички пътувания Не са намерени пътувания ВИЖТЕ ВСИЧКИ Вижте повече Отговаряне Отказване на отговора Изтриване От Начало СТРАНИЦИ ОФЕРТИ Вижте всички ВИЖТЕ ОЩЕ КАТЕГОРИЯ АРХИВ ТЪРСЕНЕ ВСИЧКИ ОФЕРТИ Няма намерени съответствия на Вашето търсене Обратно на началната страница Неделя Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък Събота Нед Пон Вто Сря Чет Пет Съб Януари Февруари Март Април Май Юни Юли Август Септември Октомври Ноември Декември Яну Фев Мар Апр Май Юни Юли Авг Сеп Окт Ное Дек току що преди 1 минута преди $$1$$ минути преди 1 час преди $$1$$ часа вчера преди $$1$$ дни преди $$1$$ седмици повече от 5 седмици Последователи Следване ТОВА ПРЕМИУМ СЪДЪРЖАНИЕ Е ЗАКЛЮЧЕНО СТЪПКА 1: Споделете в социална мрежа Стъпка 2: Кликнете линка в социалната мрежа Копиране на целия код Избиране на целия код Всички кодове бяха копирани Не могат да се копират кодовете / текстовете. Моля, натиснете [CTRL]+[C] (или CMD+C за Mac), за да копирате