$show=post

ЗАПИТВАНЕ СЕГА ПРИНТИРАНЕ/PDF

КАПАДОКИЯ и АНТАЛИЯ СЪС САМОЛЕТ- 08.10.2024

Кападокия е място, докоснато от все още неразгадана магия и мистика. Вятърът и слънцето са изваяли чудновати образувания, а човешката ръ...


Кападокия е място, докоснато от все още неразгадана магия и мистика.

Вятърът и слънцето са изваяли чудновати образувания, а човешката ръка е оформила в тях едни от най-старите християнски църкви и манастири. Причудливите форми, подземните градове и скалните църкви ще Ви поднесат едно незабравимо изживяване.

08.10.2024 - 1028 лв

ПЪРВИ ДЕН : София – Анталия

Отпътуване от летище София с директен чартърен полет до Анталия. Посрещане на туристите от представител на туристическа агенция „Irels Travel”. Трансфер до хотела в град Алания и настаняване. Вечеря. Нощувка.

* Трансферът от летището до хотела е с продължителност около два часа и половина.

ВТОРИ ДЕН : Алания, Анталия – Коня – Кападокия

Закуска. Рано сутринта отпътуване за Кападокия - уникален и исторически значим район,

известен със своите спиращи дъха пейзажи, пещерни жилища, скални църкви и богато

културно наследство. По пътя – разглеждане на Коня – градът на Мевляна и танцуващите дервиши, който съчетава в себе си по удивителен начин древност и съвремие. Някога в града се събирали източни учени и религиозни дейци. Свой пристан намерил мистика и поет Мевляна Джеляледдин – Руми. След неговата смърт учениците му основават „Орденът на дервишите”, които са известни в цял свят с техния мистичен танц наречен „сема”. „Сема“ в превод означава „небе“, а самият танц е връзка между земния и небесния свят. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка

ТРЕТИ ДЕН: Кападокия – Ючхисар – Гьореме – Аванос. По желание и срещу допълнително заплащане - полет с балон над уникалната долина с разломи и невероятно красиви геоложки формации в Кападокия. Тръгване от хотела към 5:00ч. сутринта, деня за провеждане на мероприятието може да бъде сменен в зависимост от метеорологичните условия. Закуска. Отпътуване към живописното градче Ючхисар. По пътя – кратка фото пауза в долината „Гювенджерлик” или в превод „Долината на гълъбите”. В миналото там са живеели гълъби в „къщички”, издълбани в скалите от местните жители, които са били обучавани да разнасят писма, много характерен за тези времена метод за комуникация. Възможност за посещение на крепостта Ючхисар, която се явява най-високата точка (над 1300 м) в област Кападокия и една от най-известните туристически атракции. Множество жилища, храмове и гробове, издълбани в скалата, са свързани помежду си със стълби, тунели и проходи. Приличащи на воденични камъни врати, пазят входовете от нежеланите посетители. От върха на крепостта се разкрива невероятна гледка към красивия пейзаж на Кападокия. Екскурзионната програма продължава с разглеждане на музея на открито „Гьореме”. Музеят е в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство от 1985 г. и е известен с резбовани църкви, датиращи от ранните периоди на християнството. Можете да видите много останки от манастири, стенописи от Библията и да се удивите от факта, че някои от тях са на повече от 1600 години. Фотопауза в „Долината на влюбените”. Разглеждане на Аванос, наричан от хетите Венеса, който още от древността е известен като центът на грънчарството и занаятите. Градът е разположен на двата бряга на най-дългата река в Турция - Казълърмак ( в превод „червена река”). Именно от нейните наноси се добива специалната червена пръст, която се използва от грънчарите в региона за направата на цветна керамика. Посещение на традиционно грънчарско ателие. Връщане в хотела. Вечеря. Възможност за посещение на традиционен ресторант в Кападокия с богата фолклорна програма (с включена вечеря, напитки и програма) - 30 евро на човек .Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: Кападокия - Каймаклъ Закуска. Посещения на подземния град Каймаклъ. За първи път отваря врати за туристите през 1964г. Древното му име е Енегуп .Той е бил построен като скривалище за защита от вражески нападения. Изкопани под земята в скалите са около сто тунела, свързващи различни помещения, разположени около дълбока вентилационна шахта. Тунелите са тесни и с нисък свод - човек преминава приведен през тях. За туристите е отворена само част от града. Следващата ни спирка е селцето Ортахисар, в което ще видите 90-метровата скална цитадела в центъра, наречена от жителите Сиврикоя. Цитаделата е типичен пример за изсечено в меката вулканична скала укрепление, ползвано през византийско време от местното гръцко население за защита от арабските нападения. По пътя – кратка фото пауза при природния феномен „Трите красавици”, срещан още като „Трите грации” или „Трите феи”. Представляват скални образувания, приличащи на комини с шапките си, които са се превърнали в символ на Кападокия. Възможност за допълнителна екскурзия „Сема“ - вечерта ще можете да се насладите на мистична церемония, наречена «въртящи се дервиши» с хипнотизираща молитва и божествено служение, в един от приказните керван – сараи. Заплаща се допълнително по 25 евро на човек. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: Кападокия – Алания, Анталия. Закуска. Рано сутринта отпътуване за град Алания, Анталия. По пътя посещение на най-големият кервансарай в Турция - „Султан хан” с площ от 4900 кв.м. Сараят е поръчан през 1229 г. от султан Аладин Кейкубад I и е бил построен от архитект Мухамет от Сирия. Комплексът включва голям вътрешен двор с двуетажна джамия в центъра, величествена покрита зала, както и хамам. Пристигане в гр. Алания. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: Алания, Анталия. Закуска. БОНУС Обзорна обиколка на град Алания. В този ден ще имате възможността да видите крепостта на Алания и пещерата „Дамлаташ”, която е открита случайно по време на добив на камък за изграждането на крепостта през 1948 година. Името на пещерата идва от две турски думи: damla - капка, taş – камък . Кратка фотопауза на най-известният плаж в Алания - плажът на Клеопатра, за който се твърди , че е мястото, където Марк Антоний и Клеопатра са се отдавали на своята любов. Посещение на магазин за кожа и текстил. Връщане в хотела.

Свободна време. Нощувка

СЕДМИ ДЕН: Алания, Анталия

Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане:

 Комбо Сафари – ATV + Рафтинг - 45 евро на човек с включен обяд.

 Разходка с пиратско корабче ( панорамна обиколка из красивите заливи на Алания,

посещение на Пиратската пещера, Пещерата на вклюбените и Фосфорната пещера).

Свободно време за плажуване и гмуркане. 35 евро на човек с включен обяд и

напитки.Връщане в хотела. Свободна време. Нощувка

ОСМИ ДЕН: Алания – София. Закуска. Tрансфер от хотела до летището в Анталия. Излитане за София с чартърен от Анталия.

Пакетната цена включва:

 Самолетен билет София – Анталия – София с включени летищни такси;

 Ръчен багаж до 8 кг. и чекиран багаж до 20кг. на човек;

 Всички трансфери включени в програмата;

 4 нощувки в Алания, Анталия в хотел 5* на база All Inclusive изхранване;

 3 нощувки в Кападокия ( в района на град Юргюп и Аванос ) в хотел 4* на база HB

( закуска и вечеря ) без включени напитки;

 БОНУС Обзорна обиколка на град Алания;

 Обслужване в Кападокия с лицензиран екскурзовод на български език;

 Представител от туристическа агенция „Irels Travel” по време на целия престой в

Турция.

Пакетната цена не включва:

 Разходи от личен характер;

 Входни такси на музеите в Кападокия : Подземния град Каймаклъ (… турски лири),

скалните църкви в Гьореме (… турски лири), Учхисар (… турски лири), кервансарай

"Султанхан" (… турски лири); Черната църква в Гьореме – (… турски лири) и долината

Паша Байлар; – (… турски лири). Възможно е към датата на отпътуването да има

промени в цените на входните такси;

 Екскурзия „Сема“ – въртящите се дервиши –… евро на човек. Деца до 11.99 години

посещават екскурзията безплатно;

 Полет с балон над Кападокия - приблизителна цена … евро. При записване в България

се заплащат … евро авансово и се доплащат … евро на място. Деца до 7 години не се

допускат;

 Вечеря в традиционен ресторант в Кападокия с богата фолклорна програма (с включена вечеря, напитки и програма) - … евро на човек. Деца до 11.99 години посещават ресторанта безплатно;

 Комбо Сафари – ATV + Рафтинг - … евро на човек с включен обяд;

 Разходка с пиратско корабче ( панорамна обиколка из красивите заливи на Алания,

посещение на Пиратската пещера, Пещерата на вклюбените и Фосфорната пещера).

Свободно време за плажуване и гмуркане. … евро на човек с включен обяд и напитки;

 Такса обслужване на екскурзовода и шофьора в размер на … евро на човек за целия

престой;

 Горивна такса, в случай че има промяна в цените на горивата и авиокомпанията

начисли такава. Туристите ще бъдат информирани до 14 дни преди полета.

*** Туристическата агенция  си запазва правото при необходимост да променя

последователността на изпълнение на различните елементи на програмата.




ЗАПИТВАНЕ СЕГА

ПРИНТИРАНЕ/PDF
ЗАПИТВАНЕ СЕГА ПРИНТИРАНЕ/PDF

СТРАНИЦАТА НЕ Е НАМЕРЕНА! ОТКРИЙТЕ ПЪТУВАНЕТО СИ, КАТО ОПИТАТЕ С НОВО ТЪРСЕНЕ$show=404

Име

Австрия,1,Албания,1,Армения,1,Африка,3,Бали,1,Бахрейн,1,Бодрум,5,България,3,Великден,2,Гърция,3,Дания,1,Дубай,2,Дъблин,1,Египет,14,Екскурзии,17,Занзибар,4,Израел,2,Индонезия,1,Ирландия,1,Испания,9,Истанбул,1,Италия,8,Йордания,1,Камбоджа,1,Кападокия,4,Кения,1,Китен,1,Коста Азаар,1,Коста Бланка,1,Коста Брава,2,Коста дел Сол,1,Коста Дорада,1,Майски празници,2,Малдиви,2,МАЛТА,1,Мароко,1,На море в България,3,Нова Година в чужбина,2,Париж,1,Почивки,32,Почивки в Турция,2,Почивки в чужбина,33,Почивки от Пловдив,1,Почивки с тръгване от Пловдив,17,Прага,3,Предколедни,2,Пулия,3,Пътувания в чужбина,17,Римини,1,С автобус,4,С тръгване от Пловдив,7,Септемврийски празници,3,Сингапур,1,Сицилия,3,Със самолет,84,ТАЙЛАНД,1,Тенерифе,1,Топ оферти,7,Тунис,19,Турция,16,Уикенди,6,Франция,1,Чехия,2,Швеция,1,Last Minute,4,
ltr
item
ДАНИ ТУР - 74: КАПАДОКИЯ и АНТАЛИЯ СЪС САМОЛЕТ- 08.10.2024
КАПАДОКИЯ и АНТАЛИЯ СЪС САМОЛЕТ- 08.10.2024
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjZ1nscJp5ezOjrhnBoSfJwUgppI5bCZ2_cMjjd8s99HnNSCsz_DCuVEZQOLm5f7_4kIvcY0bPhvO1xMNa9fj0VXtoIbdQzLxn07cV2lR56J2ZC3Haoh0PpAAnlD0SmOWfv-xIcDN_kX464VpJv4XDADZpiKMZz_e3vtgW5iVSn0-CHUIct3j2q9Uvs210=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEjZ1nscJp5ezOjrhnBoSfJwUgppI5bCZ2_cMjjd8s99HnNSCsz_DCuVEZQOLm5f7_4kIvcY0bPhvO1xMNa9fj0VXtoIbdQzLxn07cV2lR56J2ZC3Haoh0PpAAnlD0SmOWfv-xIcDN_kX464VpJv4XDADZpiKMZz_e3vtgW5iVSn0-CHUIct3j2q9Uvs210=s72-c
ДАНИ ТУР - 74
https://www.danitour74.com/2021/06/kapadokia.html
https://www.danitour74.com/
https://www.danitour74.com/
https://www.danitour74.com/2021/06/kapadokia.html
true
3489773506350692077
UTF-8
Заредени са всички пътувания Не са намерени пътувания ВИЖТЕ ВСИЧКИ Вижте повече Отговаряне Отказване на отговора Изтриване От Начало СТРАНИЦИ ОФЕРТИ Вижте всички ВИЖТЕ ОЩЕ КАТЕГОРИЯ АРХИВ ТЪРСЕНЕ ВСИЧКИ ОФЕРТИ Няма намерени съответствия на Вашето търсене Обратно на началната страница Неделя Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък Събота Нед Пон Вто Сря Чет Пет Съб Януари Февруари Март Април Май Юни Юли Август Септември Октомври Ноември Декември Яну Фев Мар Апр Май Юни Юли Авг Сеп Окт Ное Дек току що преди 1 минута преди $$1$$ минути преди 1 час преди $$1$$ часа вчера преди $$1$$ дни преди $$1$$ седмици повече от 5 седмици Последователи Следване ТОВА ПРЕМИУМ СЪДЪРЖАНИЕ Е ЗАКЛЮЧЕНО СТЪПКА 1: Споделете в социална мрежа Стъпка 2: Кликнете линка в социалната мрежа Копиране на целия код Избиране на целия код Всички кодове бяха копирани Не могат да се копират кодовете / текстовете. Моля, натиснете [CTRL]+[C] (или CMD+C за Mac), за да копирате