$show=post

ЗАПИТВАНЕ СЕГА ПРИНТИРАНЕ/PDF

МАГИЯТА на ЯПОНИЯ - обиколен тур - 8 нощувки - полет от София

  Вид транспорт:   Самолет   Продължителност:  11 дни / 8 нощувки Дестинация:  Япония, Япония Дати:  21.10.2024 Цена от:  6880  лв. Ден 1: С...

 

Вид транспорт: Самолет Самолет

Продължителност: 11 дни / 8 нощувки
Дестинация: Япония, Япония
Дати: 21.10.2024
Цена от: 6880 лв.

Ден 1: София - Доха

Отпътуване от летище София в 13:40 ч. за Доха с полет на Qatar Airlines. Прикачване на полет за Токио.

 

Ден 2: Доха - Токио

Пристигане на летището в Токио.Посрещане от фирмата партьор.Токио-динамичен, модерен мегаполис с над 13 милионно население,разположен на „края на Азия”, на брега на Тихия океан, Токио е град на контрастите. Оживен трафик по магистралите и булевардите, неонови светлинни реклами, забързани тълпи по улиците - японската столица притежава всички черти на модерния град от 21-ви век. Но отвъд шума и движението, Токио е запазил своето очарование от отминалите векове. Трансфер до хотела.Настаняване и нощувка в Токио.

 


Ден 3: Токио тур

Закуска.Запознаването ни със столица и най-космополитният град в Япония ще започне с прочутото кръстовище “Шибуя скрамбъл“ и малката бронзова статуя на кучето Хачико – символът на Шибуя.Ще преминем покрай Омотесандо Хил и Шибуя – младежкия център на Токио, район с много магазини, ресторанти и нощни клубове,района Шинджику, където ще посетим панорамната площадка на внушителната сграда на Кметството на Токио с двете кули, където от 202 м. височина градът се вижда на длан, а при хубаво време – планината Фуджи и ТВ кула. Фотопауза при Императорския дворец.Следва историческия район Асакуса, където се е съхранил аромата на древно Токио,посещение на един от най-старите будистки храмове Сенсоджи, посветен на богинята на милосърдието Канон. Улицата със сувенирните магазини Нака Мисе ,датираща от 17 век,където са се съхранили и много национални занаяти.Спирка за обяд.За желаещите ще направим панорамен поглед отвисоко към този неповторим град,изкачвайки се до наблюдателната площадка на новата телевизионна кула на Токио Skytree, открита през 2012 г. Височината на кулата е 634 м, което ѝ отрежда първото място в света, но тя впечатлява с цялостната си архитектура, елегантно съчетание между елементи от вековната японска традиция и най-новите технологии.Връщане в хотела. Нощувка в Токио.

 


Ден 4: Токио - Национален парк Никко - Токио

Закуска. Днес се отправяме към Национален парк Никко-"слънчев блясък”, едно от най-старите религиозни места в Япония, център за поклонение на последователите на шинтоизма и будизма. Тук светилищата и храмовете са признати от ЮНЕСКО за световно културно наследство.Ще посетим храмовият комплекс Тошогу, построен от шогуна Токугава Иеясу – основателя на могъщия Шогунат Токугава,мостът Шинкьо („свещеният мост”), част от светилището Футтарасан и е една от основните забележителности в Никко.Обяд.Следващата ни спирка ще бъде приказния парк Ашикага – с площ 8,2 хектара той демонстрира необикновени ландшафтни решения. Недалеч от парка Ашикага през 2010 г. е открит Музея на изкуствата „Омия Бонсай“ – първият музей, посветен на това изкуство,който ще посетим.Връщаме се в Токио. Нощувка.

 

Ден 5: Токио - пътуване с влака-стрела за Киото - светилище Фушими Инари Тайша - бамбуковата гора Сагано в Арашияма

Закуска.Отпътуваме за Киото с влака-стрела.* багажът се транспортира отделно, важно е да си предвидите ръчен багаж с най-необходимото за този ден.Пристигане в Киото- единственият град, пощаден от бомбардировките по време на Втората световна война с над 2000 храма (1700 будистки храма и 300 шинтоистки светилища). Отправяме се към главното шинтоистко светилище Фушими Инари Тайша, разположено в основите на едноименната планина. То е известно с множеството червени порти (тори), които водят към свещената планина. Посещение на една от най-големите забележителности на Япония, известната бамбукова гора Сагано в Арашияма. Усещането да стоите насред тази гора е неповторимо и съвсем различно от това, което познаваме. В японската култура бамбукът е на особена почит като символ на мира, благополучието, дълголетието и мъжката стабилност. На пазара може да се купят изработени от бамбук чаши, кутии, подложки, кошници и др. Обяд.Връщане в Киото.Нощувка. Настаняване в хотел. Нощувка в Киото.

 


Ден 6: Киото - Златния павилион Кинкакуджи - Нара - храма Тодайджи - Осака

Закуска.Започваме с един от символите на Киото – Златния павилион (Кинкакуджи), първоначално проектиран като вила на шогуна Ашикага Йошимитсу и след смъртта му е превърнат в дзен будистки храм,, а през 1394 г. вторият ѝ собственик шогун Йошимитцу Ашикага покрива последните два етажа със злато и създава прекрасна градина.Посещение на Замъка Ниджо (ЮНЕСКО) – бившата укрепена резиденция на шогуната Токугава. Около замъка има прекрасна японска градина и пътеки, заобиколени от около 400 вида вишневи дръвчета.Спирка в района на Нара-първата столица на Япония. Ще посетим Тодайджи - Великият източен храм в Нара, един от най-впечатляващите и важни будистки храмове в Япония. Построен през 752 г., той е бил административния център на всички будистки храмове в японските провинции. За кратко време този храм се е сдобил с толкова голяма власт, че столицата била преместена от Нара, за да намали влиянието му върху правителството. Ще се разходим в парка Нара, отворен от 1880 г., където в момента има почти 1500 елена, които се разхождат свободно, а туристите могат да ги нахранят и да се снимат с тях. Настаняване в хотел в Осака. Нощувка.

 

Ден 7: Осака тур

Закуска. Денят ще започне със сити тур на Осака - търговската столица на Япония, разположен на остров Хоншу на мястото, където река Осака се влива в залива Джодо. Посещение на Замъкът Осака - построен през 1576 година. Ще имате и време и да се разходите по оживената търговска улица Дотонбори и пазара Коромон, сред пъстроцветни магазинчета и ресторанти. Обяд в традиционен ресторант.Посещение на символа на града, внушителната сградата на Умеда Скай Билдинг “Плаващите градини”, 40-етажен небостъргач с намиращата се в него открита Обсерватория на 173 м. височина, от която се открива невероятна панорама над града с неговите многобройни небостъргачи и мостове.Връщане в хотела. Нощувка в Осака.

 

Ден 8: Осака - пътуване с влака-стрела за Токио

Закуска.Свободен ден в Осака или допълнителан екскурзия по желание до Химеджи,планината Шоша / изкачване с кабинков лифт/ и дегустация на саке в Кобе. Тръгване за Химеджи, вторият по големина град в провинция Хиого, известен с най-красивия и добре запазен феодален замък в Япония. Замъкът Химеджи, наричан „Замъкът на бялата чапла“ е обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Строителството на замъка започва в средата на 14 век. Първоначално идеята е да се построи стабилна крепост, която да отблъсква нашествениците. Всеки следващ владетел, влизайки в замъка е допринасял с нещо за разширяването му и така днес замъкът представлява един огромен комплекс от общо 83 сгради, всички изработени майсторски от дърво, най-висока сред тях е главната кула със своите внушителни 45 метра. Наричат го Замъка на Бялата Чапла, защото в основния замисъл заложен в строителството е сградите да приличат на птица с разперени криле, основният цвят е бял.Следващата ни цел е храмовата планина Шоша. С въжена линия се придвижваме до храмовия комплекс Енгиоджи, с история над 1000 години, а след това, пеша до красивата зала на храма Маниден, изградена върху дървени стълбове върху стръмен склон. Заради красивата природа, Шоша често е избиран за локация на снимки за исторически филми и телевизионни драми.Продължаваме към пивоварната „Нада“ за дегустация на саке. Областта Нада е най-добрият регион за производство на алкохолната напитка в Япония, от далечни времена тя се слави с висококачествен ориз, подходяща вода и благоприятни метеорологични условия.Ще посетим и красивия пристанищен парк Мерикен, Пристанищната кула и Морския музей, в който ще видим модерни кораби и исторически плавателни съдове, а в другата му част - музеят на Кавазаки, с експонати на влака шинкансен, хеликоптери и мотори.
Връщане в хотела в Осака. Трансфер до гарата. Отпътуване за Токио с влака-стрела, * багажът се транспортира отделно, важно е да си предвидите ръчен багаж с най-необходимото.Нощувка.

 


Ден 9: Токио - Камакура - статуята на Големия Буда - Йокохама - Токио

Закуска.Камакура е един от най-древните градове в Япония. Като бивша столица на страната, градът се гордее със забележителна концентрация на храмове на малка територия. Архитектурното му богатство е почти несравнимо, като някои от историческите места за предложени за включване към световното културно наследство на ЮНЕСКО. Камакура е била политическата столица на Япония от края на XII до XIV век. Този период е известен като Камакура Бакуфу или Шогунат Камакура. Именно този период бележи началото на нова ера в Япония, като властта минава в ръцете на новото си военно правителство.Посещение на храма Котоку-ин в Камакура със статуята на „Големия Буда“ – национално съкровище и един от символите на Япония. Сградата, приютяваща статуята, била отнесена от огромна вълна през 1498 г. и оттогава Големият Буда е все на открито. Продължаваме към хълма с будисткия храм Хаседера, известен с огромната дървена статуя на богинята Канон с 11 глави, всяка от които представя различен период от търсенето на просветление. Тя е една от най-големите в Япония ‒ висока е 9.18 м, изработена е от камфорово дърво и е позлатена. От височината на хълма се открива красива панорама към залива. Следва шинтоисткото светилище Цуругаока Хачиман, което е построено през 1063 г. в чест на бог Хачиман, считан за покровител на рода Минамото. Широката алея, която започва от морския бряг и води до храма е построена по заповед на шогуна, когато узнал, че чака дете. И днес тя носи името Вакамия Оджи – улица на Младия принц. На алеята се издигат три огромни тори (порти) и цялата е засадена с вишневи дръвчета, които са изобразени на герба на Камакура. Свободно време на търговската улица Комачи Дори, осеяна с множетво кафенета, ресторантчета и магазини. Обяд.Продължаваме към Йокохама – най-голямо пристанище на Япония, което първо се отваря за международна търговия през 1859 г., след като страната излиза от изолация. Градът е основан през 1858 г. чрез обединението на две малки селца – Йокохама и Канагава, чиито жители се занимавали със селско стопанство и риболов. Започва строителството на пристанище, способно да приема чуждестранни търговски кораби и само за 20 години Йокохама се превръща в едно от най-големите пристанища на японските острови. Първите заселници тук са китайците, които създават свой квартал с многобройни ресторанти и хранителни магазини, а през 1873 г. построяват храма Куан Тай, посветен на бога на добрия бизнес и просперитет. Ще се разходим из Чайна Таун, след което се отправяме към Минато Мирай 21 – централната крайбрежна част на града, чието име означава „пристанище на бъдещето“. На мястото на старото пристанище се извисява Ландмарк Тауър, най-високата сграда в Япония до 2014 г. Връщане в хотела в Токио Нощувка.

 


Ден 10: Токио - модерния свят - полет за Доха

Закуска.Предстои ни да минем по „Моста на дъгата“, който свързва Токио с Одайба – футуристичен район, изграден в Токийския залив върху усвоена от водата територия. В този модерен район има романтичен парк със Статуята на свободата, аквапарк, виенско колело, много хотели, жилищни, бизнес сгради, търговски центрове и суши барове с изглед към залива.Следва посещение на градините Хамарикю, разположени в първия обществен парк в Япония, в устието на река Сумида, там, където през 17 век е била вилата на шогун Токугава. Около тях има езеро и типична чайна, където може да отдъхнете, да се насладите на гледката и да пробвате мача – фино смлян на прах зелен чай, който се отглежда, обработва и приготвя по специален начин. Следобяд разходка из улица „Гинза” в Токио е една от най-скъпите търговски улици в света. С течение на годините тя се превръща в една от най-популярните в Токио, тъй като тук са най-добрите места за забавления. Други японски градове се опитват да имитират Токио чрез създаване на собствена „Гинза“ и в действителност понятието се е превърнало в синоним на луксозен търговски район. Освен всички водещи магазини на луксозни марки като „Louis Vuitton“, „Chanel“, „Gucci“, „Dior“ и дори магазин на „Apple“ с гигантски размери. В района има отлични ресторанти, хотели, театри, кина, нощни клубове, магазини, както и културни институции като музеи и художествени галерии. Трансфер за летището в Токио. Полет за София с прекачване в Доха.

 

Ден 11: Доха - София

Пристигане на летището в София.

 

 

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):

Превозвач: Qatar Airways

София - Доха - Токио 13:40 - 18.35 / +1 ден/

Токио - Доха - София 21:55 - 11:40 / +1 ден/

 

Трансфер летище – хотел – летище:

Продължителност: около 1 ч. в посока с 3/4* автобус.


Таблици с цени
STANDARD ROOM - Цените са в ЛЕВА на база BB

Дата
21.10.2024
Човек в двойна стая
Двама възрастни в двойна стая
Един възрастен с дете 0-1.99
Един възрастен с дете 2-11.99
6880137601376013760


SGL - Цените са в ЛЕВА на база BB

Дата
21.10.2024
Единична стая
7672

Цената включва:
 • Самолетен билет: София-Токио – София с авеокомпания Qatar Airways с включени летищни такси и чекиран багаж;
 • Билет за влака-стрела Токио-Киото с ръчен багаж;
 • Билет за влака-стрела Осака-Токио с ръчен багаж;
 • 5 нощувки със закуски в Токио;
 • 1 нощувки със закуски в Киото;
 • 2 нощувки със закуски в Осака;
 • Панорамен тур на Токио с обяд;
 • Панорамен тур на Осака с обяд;
 • Посещение на светилище Фушими Инари Тайша и бамбуковата гора Сагано в Арашияма с обяд;
 • Раглеждане на Нара-храма Тодайджи и градините с обяд;
 • Посещение на Златния павилион Кинкакуджи и замъка Ниджо с обяд;
 • Разглеждане на Камакура,статуята на Големия Буда и град Йокохама;
 • Покещение на Национален парк Никко с обяд;
 • Разходка в модерния свят на Токио с обяд и шопинг;
 • Трансфери с лицензирани туристически автобуси;
 • Транспорт на основния багаж отделно от групата по време на пътуването с влака-стрела;
 • Минерална вода за всеки ден от екскурзиите ни;
 • Описаните екскурзии, посещения, входни такси, посочени в  програмата;
 • Екскурзоводско обслужване на английски и превод от водача;
 • БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ – възстановяване на заплатената, в случай на забрана за пътуване по медицински причини (доказано с медицински документ);
 • Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евроинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А).
Цената не включва:
 • Екскурзия до Химеджи, планината Шоша, изкачване с кабинков лифт и дегустация на саке в Кобе – 280 лева;
 • Качване в Tokyo Sky Tree – най-високата кула в Токио (634 м) – 95 лева;
 • Такса обслужване (шофьор и местен гид) – 5-6 евро/турист/ден (заплаща се на място);
 • Всички неупоменати разходи за напитки, хранения, тип в ресторантите и др.;
 • Разходи от личен характер.
ЗАПИТВАНЕ СЕГА

ПРИНТИРАНЕ/PDF
ЗАПИТВАНЕ СЕГА ПРИНТИРАНЕ/PDF

СТРАНИЦАТА НЕ Е НАМЕРЕНА! ОТКРИЙТЕ ПЪТУВАНЕТО СИ, КАТО ОПИТАТЕ С НОВО ТЪРСЕНЕ$show=404

Име

Австрия,1,Африка,1,Будапеща,1,Великден,1,Виена,1,Гърция,4,Дания,1,Дрезден,1,Египет,1,Екскурзии,13,Естония,1,Занзибар,1,Израел,1,Испания,8,Италия,7,Йордания,1,Кападокия,1,Кения,1,Китен,1,Коста Азаар,1,Коста Бланка,1,Коста Брава,2,Коста дел Сол,1,Коста Дорада,1,Куба,2,Кумбургаз,1,Латвия,1,Лигурия,1,Литва,1,Майски празници,1,Македония,1,Малдиви,2,Мароко,1,На море в България,1,Нова Година,1,Нова Година в чужбина,3,Остров Корфу,1,Почивки,17,Почивки в Турция,1,Почивки в чужбина,17,Почивки с тръгване от Пловдив,4,Прага,5,Предколедни,2,Прибалтика,1,Пътувания в чужбина,19,С автобус,8,С тръгване от Пловдив,4,Септемврийски празници,1,Сицилия,4,Със самолет,41,Топ оферти,5,Тунис,8,Турция,4,Уикенди,4,Чехия,2,Япония,1,Last Minute,5,
ltr
item
ДАНИ ТУР - 74: МАГИЯТА на ЯПОНИЯ - обиколен тур - 8 нощувки - полет от София
МАГИЯТА на ЯПОНИЯ - обиколен тур - 8 нощувки - полет от София
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiX1ncQtaLkB01v9Z2QerNmg6fiarThtah1Y1mBF17L4Xw2CqyltFjsx6tho48ci2uxBQ-ZeRF2tTVuR6ikHdN-a5psioGe1krVKSbOBHLA8SFqz8IM9FxonBHxBAlG4pIQBj8-TALwbOcZnUxVY4nIqOvOFzeziSWfBoYuKHRXDa0li_bNjQqgwiXHnso=s16000
https://blogger.googleusercontent.com/img/a/AVvXsEiX1ncQtaLkB01v9Z2QerNmg6fiarThtah1Y1mBF17L4Xw2CqyltFjsx6tho48ci2uxBQ-ZeRF2tTVuR6ikHdN-a5psioGe1krVKSbOBHLA8SFqz8IM9FxonBHxBAlG4pIQBj8-TALwbOcZnUxVY4nIqOvOFzeziSWfBoYuKHRXDa0li_bNjQqgwiXHnso=s72-c
ДАНИ ТУР - 74
https://www.danitour74.com/2024/07/8.html
https://www.danitour74.com/
https://www.danitour74.com/
https://www.danitour74.com/2024/07/8.html
true
3489773506350692077
UTF-8
Заредени са всички пътувания Не са намерени пътувания ВИЖТЕ ВСИЧКИ Вижте повече Отговаряне Отказване на отговора Изтриване От Начало СТРАНИЦИ ОФЕРТИ Вижте всички ВИЖТЕ ОЩЕ КАТЕГОРИЯ АРХИВ ТЪРСЕНЕ ВСИЧКИ ОФЕРТИ Няма намерени съответствия на Вашето търсене Обратно на началната страница Неделя Понеделник Вторник Сряда Четвъртък Петък Събота Нед Пон Вто Сря Чет Пет Съб Януари Февруари Март Април Май Юни Юли Август Септември Октомври Ноември Декември Яну Фев Мар Апр Май Юни Юли Авг Сеп Окт Ное Дек току що преди 1 минута преди $$1$$ минути преди 1 час преди $$1$$ часа вчера преди $$1$$ дни преди $$1$$ седмици повече от 5 седмици Последователи Следване ТОВА ПРЕМИУМ СЪДЪРЖАНИЕ Е ЗАКЛЮЧЕНО СТЪПКА 1: Споделете в социална мрежа Стъпка 2: Кликнете линка в социалната мрежа Копиране на целия код Избиране на целия код Всички кодове бяха копирани Не могат да се копират кодовете / текстовете. Моля, натиснете [CTRL]+[C] (или CMD+C за Mac), за да копирате